MEDALJA GRADA dodjeljena NIKOLI BATINIĆU, najstarijem novogradiškom vatrogascu

1295 0

NOVA GRADIŠKA, 7. siječnja 2019. – Grad Nova Gradiška u prigodi Dana grada dodjelio je javno priznanje MEDALJU GRADA gospodinu NIKOLI BATINIĆU, za dugogodišnji nesebičan, požrtvovan rad i djelovanje u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Nova Gradiška.
MEDALJU GRADA na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 7. prosinca u Domu kulture kćerki Nikole Batinića uručili su gradonačelnik Vinko Grgić i predsjednica Gradskog vijeća Ljepša Rakas Vujčić.
Nikola Batinić najstariji je aktivni vatrogasac u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Nova Gradiška. U društvu je od 1956. godine, trenutno obavlja funkcija predsjednika Nadzornog odbora DVD-a. Vatrogasni je časnik I. klase. Zbog svog zalaganja i rada u društvu nagrađen je vatrogasnim plamenicama, medaljama i spomenicama. Zadnju je dobio 2016. godine za 60 godina rada u vatrogastvu. Dobitnik je Vatrogasnog odlikovanja za posebne zasluge, Vatrogasne spomenice „Vatrogasni veteran” te nagrade za životno djelo, Povelje i plakete s likom Gjure Stjepana Deželića.
Za ovo vrijedno gradsko priznanje predložen je zbog njegove požrtvovnosti, činjenice da je u vatrogastvu uvijek bio tu kada je trebalo, sve do osnivanja Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška.

Related Post

II. Ultramaraton Vukovar-Srebrenica.

Autor - 05/07/2013 0
Povodom obilježavanja osamnaeste godišnjice srebreničkog genocida, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba od 6-10. srpnja/jula 2013. organizira II. Ultramaraton na…