UDRUGA “POZITIVA”

1547 0

U četvrtak 18. listopada 2012. u organizaciji Udruge “Pozitiva” i u suradnji s Elektrotehničkom i ekonomskom školom Nova Gradiška u našem je gradu održana još jedna aktivnost s ciljem prevencije ovisnosti mladih o društvenim mrežama.

Cilj tribine je razviti svijest da je mladost vrijeme koje se nikome i nikada ne vraća i da je višestruka šteta na planu socijalizacije i samoaktualizacije proživjeti ju za računalom, a ne u realitetu. Tribina je ponudila alternativu za virtualni svijet u kojem 20% mladih dobi 15-19 godina provodi mladost u prosjeku 4 sata dnevno, odnosno pet dana u mjesecu ili dva mjeseca u godini, u kojima su uskraćeni za učenje života i o životu iz neposrednog iskustva i u izravnoj komunikaciji s vršnjacima i obitelji.

 

Tribinu “Offline život” vodila je Mira Linjaković, prof. pedagogije-mentor, a dio je jednogodišnjeg projekta “Uhvaćeni u zamku društvenih mreža” koji Udruga “Pozitiva” provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.

Related Post

HPD Strmac: EKO AKCIJA KARMEN

Autor - 29/03/2023 0
U organizaciji markacističke sekcije HPD Strmac Nova Gradiška, u nedjelju 26. ožujka 2023. godine organizirana je ekološka radna akcija s…