IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUGE UDOVICA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA

665 0

NOVA GRADIŠKA, 14. ožujak 2015. – Redovnu izvještajnu skupštinu održala je jučer Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Održana je u nazočnosti predstavnika novogradiških udruga proisteklih iz Domovinskog rata i gradonačelnika Željka Bigovića, što je predsjednica Vjekoslava Karešin posebno istaknula, jer se udovice poginulih branitelja, kako je rečeno, gotovo i ne sjećaju kada ih je posjetio neki od novogradiških gradonačelnika.

 

U proteklih godinu dana Udruga je organizirala brojne aktivnosti od interesa za članice i djecu poginulih branitelja. Podnoseći izvješće o radu za 2014. godinu predsjednica Vjekoslava Karešin posebno je istaknula da je Udruga radila na očuvanju trajnog spomena na poginule, umrle, zatočene i nestale hrvatske branitelje, a uz to ukazivala na negativnosti i pojave koje nanose štetu hrvatskim nacionalnim interesima. Brojnim aktivnostima tijekom protekle godine članice su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen križeva i obilježja iz Domovinskog rata obilježavale važne datume iz najnovije hrvatske povijesti i doprinosile čuvanju digniteta Domovinskog rata i hrvatskih branitelja.

Veoma značajna aktivnost, koju treba istaknuti, bila je skrb o djeci poginulih branitelja, posebno djeci koja su bez oba roditelja, od kojih je troje još uvijek nezaposleno.

Vjekoslava Karešin je izrazila zadovoljstvo što je Udruga, dolaskom novog vodstva na čelo grada i otvaranjem Doma hrvatskih branitelja, riješila problem primjerenog prostora za rad. U ime udruga proisteklih iz Domovinskog rata zadovoljstvo suradnjom su Udrugom udovica izrazili su, podržavajući zajedništvo svih udruga, Krešimir Baković, prof. Ante Vukšić i Jozo Bungić.

Gradonačelnik Željko Bigović, podsjetio je još jednom na poginule hrvatske branitelje i kazao da Grad Nova Gradiška i gradska uprava, ma tko bio na čelu, moraju voditi brigu o dostojanstvu poginulih hrvatskih branitelja i dignitetu Domovinskog rata.

-To je i moja želja i misija kao gradonačelnika. U mom mandatu uvijek će te imati podršku. Otvaranjem Doma hrvatskih branitelja ispunili smo obećanje da sve udruge iz Domovinskog rata budu pod jednim krovom i pokažu zajedništvo u miru kao što je bilo u Domovinskom ratu – kazao je gradonačelnik Željko Bigović, te obavijestio da se radi na projektu obnove Doma Hrvatskih branitelja i obećao pomoć u zapošljavanju djece poginulih branitelja, posebno djece bez oba roditelja.

Skupština je usvojila izvješće o radu i financijsko izvješće, izvješća Nadzornog odbora i Suda časti za 2014. godinu, te program rada i financijski plan za 2015. godinu.

Related Post

USUSRET BOŽIĆU

Autor - 21/12/2014 0
KOMARNICA – Drugu godinu za redom, Udruga „Sveti Leonard“ iz Komarnice, organizirala je u predblagdanskom ozračju susret djece s Djedom…