17. LOKALNO NATJECANJE MLADEŽI CRVENOG KRIŽA

1425 0

NOVA GRADIŠKA, 14. ožujak 2015. – Danas je u Društvenom domu održano 17. lokalno natjecanje mladeži Crvenog križa iz osnovnih škola novogradiškog kraja.

U teoretskom i praktičnom dijelu natjecanja u pružanju prve pomoći sudjelovalo je šest ekipa iz Nove Gradiške, Nove Kapele, Rešetara, Vrbove i Cernika. Kako ističe Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa, po prvi put se desilo da na natjecanju nije bilo mladeži iz srednjih škola.

Natjecanje je održano u nazočnosti Marije Guberović, predsjednice GD Crvenog križa Nova Gradiška.

Prvo mjesto osvojila je druga ekipa OŠ „Ljudevit Gaj“, a drugo prva ekipa iz iste škole. Treća je bila ekipa OŠ „Antun Mihanović“ Nova Kapela-Batrina, četvrta ekipa OŠ „Ante Starčević“ Rešetari, peta OŠ „Markovac“ Vrbova i šesta ekipa OŠ „Matija Gunec“ Cernik. Prvoplasirana ekipa ide na međužupanijsko natjecanje koje će se održati u Županji.

-Važnost ovog okupljanja je u tome što nas okuplja zajednička ideja – potpora radu i naporima mladosti ovog grada i okolice da iskažu svoja znanja i sposobnosti koje su usvojili kroz rad Mladeži Crvenog križa.

Imam potrebu istaći da u skoro svim školama imamo osnovane Odbore i voditelje Mladeži Crvenog križa, koji u sklopu školskog programa i slobodnih aktivnosti provode zdravstvene i socijalne aktivnosti, šire znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Hrvatskom Crvenom križu, te razvijaju toleranciju i prijateljstva. Svaka škola provodi onoliko aktivnosti koliko joj dopuštaju vrijeme i sredstva, ako i motiviranost Mladeži CK.

Važan dio rada s mladima je razvijanje natjecateljskog duha kroz lokalna, međužupanijska i državna natjecanja na kojima su naš ekipe proteklih godina zabilježile izuzetan uspjeh. Kroz ove susrete upoznaju se drugi krajevi i mladi stječu nova iskustva i šire prijateljstva- kazao je Franjo Pavlović otvarajući natjecanje ekipa Mladeži Ck u pružanju prve pomoći, zahvaljujući svima koji daju doprinos u radu Mladeži CK i održavanju natjecanja.

Related Post

POKRENI SRCE -SPASI ŽIVOT

Autor - 10/07/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 10. srpanj 2013. – Nakon što je u travnju defibrilator predstavio pripadnicima ekipe prve pomoći Crvenog križa i…

UDRUGA VOLONTERA

Autor - 04/07/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 4. srpanj 2013. – Udruga volontera grada Nova Gradiška zapažena je po brojnim humanim i edukativnim aktivnostima. Nakon…

UDRUGA ZA PRIMJER

Autor - 14/07/2013 0
BATRINA 13. srpanj 2013. – Zahvaljujući Udruzi za zaštitu kulturne baštine „Sveti Antun“ od 2011. godine u Batrini mnogo se…