DAN DOBROVOLJNIH DAVATELJA KRVI: Dokazani humanitarci dobili zaslužena priznanja

657 0

Darovanom krvi mnogima ste bili svjetlost u tami, novo rođenje, ne pitajući tko je on i zašto mu je krv potrebna – kazao je Franjo Pavlović.

 

NOVA GRADIŠKA, 23. listopad 2012. – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška tradicionalno je povodu 25. listopada Dana dobrovoljnih davatelji krvi u restoranu Maksimilijan okupilo dobrovoljne davatelje krvi s novogradiškog područja. Višestruki davatelji krvi primili su priznanja i pohvale za iskazanu humanost i družili se. Zahvalnice, povelje zahvalnosti i prigodne poklone HCK I Brodsko-posavske županije dobilo je 99 dobrovoljnih darovatelja krvi.

 

Za 100 puta darovanu krv odličja Crvenog križa dobio je DRAGAN RUŠKAN iz Nove Gradiške

 

Za 35 puta darovanu krv (računa se kao 50 puta darovanu krv za muškarce) priznanja i poklone dobile su DANICA BRLIĆ I NEVENKA IVANČIĆ iz Davora

 

Za 50 puta darovanu krv nagrađeni su ANTUN BAKUNIĆ iz Banićevca, IVAN MANDIĆ iz Baćindola, TOMISLAV MARAKOVIĆ iz Nove Gradiške, DARKO MARTINOVIĆ iz Giletinaca i SAFET MELIĆ iz Stare Gradiške.

Priznanja i poklone uručili su im Franjo Pavlović, ravnatelj Županijskog i Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška, dr. Dražen Oršulić i ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška. Marijan Radić u ime Grada Nova Gradiška odličje Crvenog križa uručio je Draganu Ruškanu za 100 puta darovanu krv. Grad je Dragana Ruškana darivao i ručnim satom.

 

Dr. Dražen Oršulić i Marijan Radić zahvalili su dobrovoljnim darovateljima krvi za iskazanu humanost i spremnost da se odazovu na redovne akcije dobrovoljnog darivanja krvi, ali i one izvanredne kada je potrebna krv određene krvne grupe da bi se spasio život.

 

-Zahvaljujem vam se za plemenitost, solidarnost, dobrotu i nesebičnu ljubav koje ste iskazali prema čovjeku. Bezbroj puta ste dokazali da ste puni ljubavi prema bližnjima. Uvijek ste tu ljubav i djelom potvrđivali. Pri tomu ste često stavljali na stranu svoje obveze i posao o odazivali se na pozive da je hitno potrebna krv baš vaše krvne grupe. Svojim dolaskom i darovanom krvi mnogima ste bili svjetlost u tami, novo rođenje, ne pitajući tko je on i zašto mu je krv potrebna.

 

Hrvatski Crveni križ ponosi se Vama i želimo da se i Vi tako osjećate, jer svojim uzorom i primjerom promičete plemenite ciljeve i pozivate druge građane da Vam se pridruže – rekao je ravnatelj Društva crvenog križa Brodsko posavske županije i gradskog Društva Crvenog križa Nova Gradiška Franjo Pavlović.

Related Post

Autor - 01/10/2011 0
  NOVA GRADIŠKA, 1. listopada 2011. – Liga za borbu protiv raka “Zorislav Slović” Nova Gradiška i Udruga volontera Nova…

SAVEZ UDRUGA UDOMITELJA HRVATSKE

Autor - 15/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 15. rujan 2012. – Katarina Bojšić ponovo je izabrana za predsjednicu Saveza udruga udomitelja Hrvatske na Skupštini održanoj…