DAN DRŽAVNOSTI: Obilježen najveći hrvatski praznik i simbol uspostave hrvatske države, slobode i demokracije

1105 0

NOVA GRADIŠKA, 25. lipanj 2018. – Hrvatska danas slavi Dan državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, najveći hrvatski praznik i simbol uspostave hrvatske države, slobode i demokracije.

Tim povodom kod spomenika u Domovinskom ratu poginulim braniteljima na novogradiškoj bojišnici i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Nova Gradiška i Brodsko-posavske županije predvođena, Policijske postaje Nova Gradiška, udruga i društava, institucija i ustanova, a od političkih stranaka GO HDZ-a Nova Gradiška.

Minutom šutnje i molitvom odano je dužno poštovanje i zahvala svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

DAN DRŽAVNOSTI – Dan državnosti, 25. lipnja, u Republici Hrvatskoj državni je blagdan kojim se obilježava povijesna odluka Sabora donesena istoga datuma 1991. godine. Povijesnoj odluci Hrvatskoga sabora o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika donesenoj 25. lipnja 1991. godine. Sabor je donio odluku na temelju plebiscitarne volje hrvatskih građana iskazane na referendumu 19. svibnja 1991. godine.

Na današnji dan Sabor Republike Hrvatske donio je dalekosežnu odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika kao izraz volje hrvatskih građana iskazane na referendumu, odluku o samostalnosti koju je trebalo oružjem braniti od agresije.

Related Post

SANACIJA BOLNICA

Autor - 20/02/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 20. veljače 2013. – Bolnice u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški bit će od 26. veljače ove godine…