DAN ČEŠKE BESEDE NA STRMCU

771 0

STRMAC – Češka beseda Nova Gradiška i okolica, nakon Novogradiškog glazbenog ljeta, organizirala je u nedjelju drugi dio Dana češke kulture pod nazivom „Pjesma i riječ na otvorenom“.

Bila je to prigoda da svoje aktivnosti na prostoru ispred Planinarskog doma na Strmcu predstave sekcije koje djeluju u sastavu Češke besede i druže se s gostima.

-Nekada smo to nazivali Piknik na Strmcu, a unazad četiri godine okupljanje popratimo manifestacijom „Pjesma i riječ na otvorenom“. Nastupili su članovi naše pjevačke skupine, članovi likovno-kreativne skupine su slikali, a predstavili su se i članovi dramsko-recitatorske skupine.

Gosti su nam ove godine bili Izvorna pjevačka skupina „Zlatne godine“ Matice umirovljenika Nova Gradiška i SKD „Prosvjeta“ pododbor Okučani – kazao je Zdravko Konjić, predsjednik Češke besede Nova Gradiška i okolica.

Dan češke kulture i ove je godine bio prilika za tradicionalno druženje članova Češke besede Nova Gradiška i okolica i njihovih gostiju.

Related Post

UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH

Autor - 30/01/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 30. siječanj 2013. – Kao treću aktivnost projekta ”Uključivanje osoba oštećena sluha u demokraciju”, podržanog od strane Britanske…

ČUVARI OBIČAJA I TRADICIJE

Autor - 24/11/2017 0
Autor Franjo Memedović SIČE – U današnje vrijeme kada se Slavonija raseljava i kada su slavonska sela pomalo avetski pusta,…