DAN OPĆINE DRAGALIĆ – GRADE SE KOMPOSTARA ZA PROIZVODNJU GLJIVA I 20 GODINA NAKON RATA DRUŠTVENI DOM

1320 0

DRAGALIĆ, 21. siječanj 2011. – Ovogodišnji Dan općine Dragalić bio je u znaku izgradnje dva kapitalna objekta. Općinski načelnik Zvonimir Karlik i Željko Mišić, predstavnik tvrtke „Novi kompost“ potpisali su ugovor o kupoprodaji prve zemljišne čestice u „Radnoj zoni Dragalić“ gdje će, na površini od 8,5 hektara, ta tvrtka ove godine početi graditi

pogone za proizvodnju komposta za proizvodnju gljiva. Drugi značajan projekt je izgradnja društvenog doma u Dragaliću, koji se gradi sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja, šumskog i vodnog gospodarstva.

Svečanom sjednicom održana je pod predsjedanjem Zlatka Bunjevca. Nazočni, među kojima su bili zamjenik brodsko-posavskog župana Davor Vlaović, Pavo Baričić, načelnik odjela Područnog ureda za zaštitu i spašavanje, županijskog centra 112, načelnici susjednih općina i predstavnici Policije. Posebno su pozdravljeni članovi obitelji poginulih branitelja za koje je služena misa u crkvi sv. Ivana Krstitelja.  

Predsjednik Vijeća Zlatko Bunjevac zahvalio je vijećnicima, načelniku Zvonimiru Karliku i njegovim suradnicima na rezultatima koje postižu na unapređenju ukupnog života stanovništva i stvaraju bolje uvjete za život budućim naraštajima. 

Načelnik Zvonimir Karlik opširno je govorio o aktivnostima koje znače bolje sutra stanovništva , ali i preprekama koje stoje na tom putu, a to su još uvijek minsko sumnjiva područja. Za razminiranje ostala su još 143 hektara. Istaknu je izgradnju vodovoda u Mašiću i Medarima i izrada projektne dokumentacije za vodovode u Poljanama i Donjim Bogićevcima. Načelnik je opširno govorio o pašnjaku „Iva“, njegovim proglašavanjem prirodnim područjem u kategoriji zaštićenog krajobraza i značaju koji ima za opstanak biljnog i životinjskog svijeta, ali i život stanovništva. Dakako da nisu izostale ni aktivnosti na izgradnji komunalne infrastrukture i objekata društvenog standarda. Uz izgradnju društvenog doma u Dragaliću, vrijednog 2,6 milijuna kuna, stvaraju se uvjeti za potrebe MO Medari i koje djeluju na tom području. Uz isticanje stvaranja uvjeta za investitore u Radnoj zoni i zapošljavanje, iz izlaganja načelnika Zvonimira Karlika treba izdvojiti i nastavak ulaganja u uređenje i opremanje dječjih igrališta, te poticanje nataliteta i dodjelom tisuću kuna za novorođeno dijete.

Zahvalio je svima koji su doprinijeli da se općinski projekti realiziraju, posebno Brodsko.-posavskoj županiji , jer je, ako je istaknuo, „velika njena uloga u funkcioniranju naše male zajednice“.

Zamjenik župana Davor Vlaović pohvalio je općinsko čelništvo i projekte koje provode u cilju da se unaprijedi život i mladim naraštajima omogući zapošljavanje. Istaknuo je i ulogu koju Brodsko-posavska županija ima u razvoju jedinica lokalne samouprave.  

Zlatko Karlik

 

Mr. Mijo Gašparović, prezentirao je projekt „Preko slame do boljeg sutra“ koji će u radnoj zoni realizirati tvrtka „Novi kompost“.

 

Prigodan Program izvele su učenice Eva Ribarić i Tena Beligoj iz Osnovne škole Drgalić i Luka Karlik iz novogradiške OŠ „Ljudevit Gaj“.

Davor Vlaović

 

  

Eva Ribarić i Tena Beligoj

 

Luka Karlik

 

Related Post

„DRAGALIĆ U PJESMI I PLESU“

Autor - 25/06/2012 0
DRAGALIĆ 24. lipanj 2012. – Početak ljeta stanovnici Dragalića obilježili su po prvi puta kulturno-umjetničkim programom „Dragalić u pjesmi i…