POKLADNO JAHANJE „DRAGALIĆ 2016.“

974 0

DRAGALIĆ, 7. veljače 2016. – Drugu godinu za redom Kulturno umjetničko društvo „Dragalić“ okupilo je jučer u Dragaliću više od 50 konjanika i šest zaprega na manifestaciji „Pokladno jahanje – Dragalić 2016“.

 

Sve je okupljene u središtu mjesta u ime organizatora pozdravila Katica Matijašević, predsjednica KUD-a „Dragalić“. Zahvalila se jahačima što su se u velikom broju okupili u Dragaliću i posjetiteljima omogućili da uživaju ljepoti konja, te KUD-u „Dragalić“ i Folklornom ansamblu mladih iz Nove Gradiške na programu koji su pripremili za konjanike i posjetitelje.

 

Svim sudionicima se zahvalio i općinski načelnik Zvonimir Karlik, posebno uzgajivačima konja i konjanicima te mještanima koji su za ovu prigodu svoje kuće okitili ručnim radovima koje su sačuvali za vrijeme progonstva ili obnovili nakon povratka u Dragalić. Izrazio je nadu da će im se narednih godina priključiti i ostali mještani.

 

„Pokladno jahanje – Dragalić 2016“ otvorio je saborski zastupnik Davor Vlaović i zahvalio se na čestitka upućenim zbog ulasku u Hrvatski sabor.

 

-Ova manifestacija je dio obilježavanja pokladnog jahanja u Brodsko-posavskoj županiji koja je poznata po najbrojnijem uzgoju lipicanaca i posavskih hladnokrvnjaka. U našoj se županiji održava pedesetak ovakvih manifestacija, a po kulturno-umjetničkim društvima smo najbogatija Županija. To govori da volimo i čuvamo svoju tradiciju, te da želimo da to drugi znaju i vide – kazao je saborski zastupnik Davor Vlaović, zahvalio se uzgajivačima konja i konjogojskim udrugama te organizatorima.

 

Jahači su praćeni zapregama i tamburašima uz pjesmu prošli kroz selo. Na tri punkta su ih domaćini ugostili, s njima zapjevali i zaplesali.

 

KUD Dragalić i uzgajivači konja i ove su godine pokladnim jahanjem dali svoj doprinos u očuvanju graničarske tradicije i običaja.

U mjesnom domu organizirana je večera za sudionike i goste, a poslije je održana pokladna zabava uz “Lutalice band”.

Related Post

DAN OPĆINE DRAGALIĆ

Autor - 22/01/2014 0
Vjerujem da bavljenje politikom mora biti posao za opće dobro, želim i dalje vjerovati da su među nama ljudi koji…

OTVOREN DOM U DRAGALIĆU

Autor - 31/10/2011 0
DRAGALIĆ, 31.  listopada 2011. – Bilo je u nedjelju u Dragaliću iznimno svečano. Okupili su se Dragalićani i stanovnici ostalih…