ZAVRŠENA IZGRADNJA DOMA U DRAGALIĆU

617 0

DRAGALIĆ, 16 svibanj 2011. – Petnaest godina nakon povratka iz progonstva Dragalićani su, umjesto starog, za vrijeme okupacije zapaljenog i porušenog mjesnog doma, dobili dom s kojim će se moći dičiti zajedno s ostalim stanovništvom u općini i imati mjesto gdje će se okupljati, zadovoljavati svoje kulturne i ostale društvene potrebe. Osim što je

svojim izgledom promijenio izgled središta mjesta, dom raspolaže s prostorom koji će moći zadovoljiti potrebe svih društava i udruga na području općine jer se radi o većem prostoru od onog koji je imao stari društveni dom. Osim udruga moći će ga koristiti i građani.

– Dobili smo nešto što smo priželjkivali 15 godina. Dom je bio stalno kost u grlu. Na sjednicama Općinskog vijeća su se lomila koplja i stalno postavljalo pitanje kada će se graditi. Radovi su završeni prošli tjedan i jedino što je preostalo je priključiti električnu energiju. Izgradnju je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Natječaj je proveden prošlog ljeta i posao je dobila vinkovačka građevinska tvrtka koja je dom izgradila za 2.6 milijuna kuna, a možda čak i nešto ispod ugovorene cijene. Investicija nije probijena i dobro je što smo ga gradili upravo sada jer ga za te novce prije tri godine ne bi mogli izgraditi. Konkurencija u građevinarstvu je smanjila cijenu izgradnje. Sastavni dio doma je obnovljena zgrada općinske uprave. Zadovoljan sam ali i građani, što vidim po njihovim reakcijama – kaže općinski načelnik Zvonimir Karlik.

Prostor ispred doma krasi skulptura, rad i poklon mještanina Vladimira Brađaševića koji živi u Kanadi. Nastala je nakon što je istočna Slavonija reintegrirana u Hrvatsku i predstavlja hrvatsku ratnicu koja simbolizira hrvatsku državu i težnju za slobodom i neovisnošću. Skulptura je do Hrvatske dopremljena brodom i čekala se prilika da se postavi na adekvatno mjesto. Prostor ispred doma to sigurno zaslužuje.

 

Related Post

BOJIŠNICA USRED SELA

Autor - 16/05/2012 0
GORICE – U nedjelju se u Goricama s razlogom slavilo. Obnovljen je i otvoren društveni dom koji je bio na…

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 19/12/2014 0
DRAGALIĆ, 19. prosinac 2014. – Danas su u općinskoj vijećnici načelnik Zvonimir Karlik i predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Bunjevac uručili…