DJEČJI POKLADNI DAN

799 0

NOVA GRADIŠKA, 6. veljače 2016. – Bilo je danas zabavno, šareno i veselo na novogradiškim ulicama, posebno na središnjem gradskom trgu. Maškarali su danas i veselili se najmlađi Novogradiščani.

 

Kreativnošću i šarenilom svojih pokladnih kostima oduševili su starije sugrađane, tete u vrtiću i učitelje koji su ih pripremili za prigodan kratki nastup na gradskoj pozornici. Dakako da oduševljenja nije nedostajalo među mamama i tatama, bakama i djedovima, starijom braćom i sestrama, koji su pomno pratili njihov nastup.

 

Dječji pokladni dan i ove je godine organiziralo Društvo „Naša djeca“ Nova Gradiška u suradnji s Dječjim vrtićem, gradskim osnovnim školama, Mažoretkinjama grada Nove Gradiške, Gradskom glazbom te po privi put s Folklornim ansamblom mladih Nova Gradiška i Hrvatskom kulturno-umjetničkom udrugom „Trenk“Nova Gradiška.

 

Povorka malih maškara tradicionalno je krenula od OŠ „Mato Lovrak“ i prošla ulicama Maksimilijana Benkovića i Slavonskih graničara do gradske pozornice na kojoj su se predstavile dječje pokladne skupine.

Male maškare i sve okupljene ispred gradske pozornice pozdravile su predsjednica Društva „Naša djeca“ Verica Lukačević i u ime Grada Nova Gradiška Mihaela Đeraj, koja je malim maškarama predala ključ grada, a time i grad na upravljanje za vrijeme pokladnih dana.

Related Post