UČESTALE VREMENSKE NEPRILIKE

538 0

NOVA GRADIŠKA, 13. rujna 2014. – Sinoćnja obilata kiša ponovno je uzrokovala probleme na području Nove Gradiške i okolice. Voda koja se slijevala sa brda Slavče Vinogradskom i Ulicom Lipovica poplavila je središnji dio Ulice LJ. Gaja.

Voda je prouzrokovala probleme na kolniku, posebice na raskrižju spomenutih ulica pored tvrtke „Slavča“ gdje je „vodostaj“ iznosio 15cm, a kako se voda silovito slijevala na kolnik nanjela je velike količine kamenja i cigli, a potopila je i dvorišta južne strane Gajeve ulice.

 

Kanalizacijski odvodi više nisu mogli izdržati silnu količinu slivnih voda, pa je tako voda podigla poklopac šahte na spoju Ulica LJ. Gaj i Slavča.

Potok Šumetlica opetovano je zaprijetio, no u manjoj mjeri nego prošli put. Cijev vodotoka Šumetlice koja usmjerava potok ispod Tanga nije se začepila, no da je kiša nastavila padati u većem intenzitetu situacija bi se zasigurno otela kontroli.

Cernik je također bio ugrožen od potoka Šumetlice i slivnih voda sa okolnih brda koje su potopile prizemlje i dvorište obitelji Bakunić u Frankopanskoj ulici.

Stožer za zaštitu i spašavanje grada Nova Gradiška na čelu s zamjenikom gradonačelnika Dariom Banom reagirao je promtno te su bile poduzete mjere sanacija i čišćenja prometnica.

Posljedicom jučerašnjih oborina gradska voda od danas ponovno nije za piće.

Koji su daljnji planovi grada i Hrvatskih voda u svezi pitke vode i sanacije pročiščivača i samog jezera Bačica doznat ćemo uskoro.

 

Poslušajte izjavu Daria Bana, zamjenika gradonačelnika, vezanu za sinoćnje neprilike:

 

{saudioplayer}../audio/banp.mp3{/saudioplayer}

 

 

Šumetlica u Cerniku:

 

Related Post

Referendum

Autor - 23/01/2012 0
U Okučanima je na birališta izašlo tek 28,86 posto birača NOVA GRADIŠKA, 23. siječanj 2012. –  Iako je bio lijep…

POVEĆAVA SE BROJ NEZAPOSLENIH

Autor - 16/01/2014 0
U novogradiškoj ispostavi u prosincu je evidentirano 5558 nezaposlenih osoba NOVA GRADIŠKA,  16. siječanj 2014. – Na evidenciju nezaposlenih u