VIJEĆNIČKA PITANJA: PRVČANI TRAŽE DA SE UREDI CESTA IZ SEGEDA DO ŽELJEZNIČKE ULICE, A LJUPINCI DA IM KAMIONI NE OŠTEĆUJU CESTU KROZ SELO

1095 0

NOVA GRADIŠKA, 27. prosinac 2010. – Donosimo odgovore na neka vijećnička pitanja upućena gradonačelniku Josipu Vukoviću za koja smatramo da su zanimljiva građanima,a na koja su vijećnici dobili pismene odgovore.

 

Dinka Matijević (HDSSB): Da li je moguće popraviti i

nasuti cestu preko puta groblja u Segedu koja je u strašnom stanju. Odgovor na pitanje zatražio je predstavnik MO Prvča. 

– Ulica Seged se održava u izgrađenom dijelu od Prvče prema istoku. Što je i predviđeno programom održavanja nerazvrstanih cesta. Pristup iz Željezničke ulice koji se koristi nije javna površina pa bi se Grad eventualnim intervencijama na tom dijelu izložio opasnosti štete na tuđoj imovini – piše u odgovoru.

Dodajmo da se radi se o makadamskoj cesti punoj rupa sa sjeverne strane Šumetlice koja je nastala povremenim nasipanjem raznog građevinskog materijal i otpada koji su tamo dovozili građani. Trebalo bi naći rješenje (dogovor) i cestu nasuti i poravnati ili onemogućiti promet ako nadležna gradska služba i prometni stručnjaci ocjene da ona nije potrebna. Ova „divlja“ cesta znatno skraćuje put iz Prvče u južni dio grada pa je zato i koriste građani izbjegavajući prolazak kroz središte grada i preko dva željeznička prijelaza.

– Hrvatske šume kroz Ljupinu izvoze drva sa kamionima čija je težina veća od 7 tona usprkos postavljenom prometnom znaku o zabrani. Najveći problem je što se oštećuje cesta i puca asfalt. Moje je pitanje kako spriječiti Hrvatske šume, odnosno kako ih primorati da se pridržavaju prometnih propisa – također je upitala Dinka Matijević.

– Na naša prethodna i česta upozorenja Hrvatskim šumama dobivamo odgovor da su za korištenje puta na Pustari direktno odgovorni njihovi kooperanti koji eksploatiraju šumu. Glede provedbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama gradske službe i u ovom slučaju redovito potiču djelatnike MUP-a na postupanje prema prekršiteljima – stoji u odgovoru na vijećničko pitanje.

 

Related Post

ČOVJEKOVA DUHOVNA STRUKTURA

Autor - 03/10/2012 0
Osnivanjem Centra želi se pomoći čovjeku patniku, koji se muči besmislom, koji je ovisan, kojem je slobodna volja zarobljena, koji…

Novogradiški ratni spomenar

Autor - 14/01/2012 0
Petnaesti je siječnja 1992. godine Hrvatska postala međunarodno priznata i neovisna država. Prije točno pet mjeseci, 15. kolovoza 1991. godine,…