Župan Danijel Marušić i gradonačelnik Vinko Grgić razgledali završetak radova na izgradnji kružnog toka

1643 0

Autor Franjo Samardžić

Uskoro će se postaviti završni sloj asfalta što će omogućiti puštanje u promet kružnog toka, dok će se nastaviti radovi na popločavanju nogostupa i hortikulturnom uređenju

NOVA GRADIŠKA, 21. listopada 2019. – Želeći javnosti predstaviti neka od ulaganja u 2019. godini u području poboljšanja cestovne infrastrukture u Brodsko – posavskoj županiji, župan Danijel Marušić u pratnji zamjenika župana Stjepana Bošnjakovića i i ravnatelja županijske uprave za ceste Antuna Dukića, danas je bio na nekoliko gradilišta Županijske uprave za ceste na kojima se izvode ili su završeni radovi prema planu za 2019. godinu.
Nakon što je razgledao dionicu ceste u Bodegraju, nedaleko Okučana, gdje su završeni radovi na obnovi kolnika u dužini 2,58 km vrijedni 1.659.616 kuna bio je u Novoj Gradiški, gdje mu se priključio gradonačelnik Vinko Grgić. Razgledali su gradilište i privođenje kraju radova na izgradnji kružnog toka na Trgu kralja Tomislava vrijedni 1.800.000 kuna.
-U Novoj Gradiški smo imali šest problematičnih prometnih točaka koje smo detektirali prije nekoliko godina. Ovaj kružni tok je četvrta točka koju rješavamo. Ostaju nam dvije koje ćemo riješiti slijedeće godine, a to su postavljanje semafora na raskrižju kod TANGA i kružni tok kod Puna. Nadam se da ćemo i to realizirati zajedno s Županijom. Zahvaljujem se što je sudjelovala i u ovom projektu i rješavanju prometnih problema u najužem centru grada. Ovom projektu mi smo dodali još neke sadržaje, a riječ je o hortikulturnom uređenju koje će dodatno izmijeniti izgled centra grada – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i dodao da se vesele završetku radova.
-Drago mije što se dovršava izgradnja kružnog toka u Novoj Gradiški. Županijska uprava za ceste dosita je puno ulagala u izgradnju na području Nove Gradiške, od kružnog toka kod Kaufladna, postavljanje semafora na križanju kod FINE i u rekonstrukciju Potočne ulice na kojoj će se iduće godine završiti radovi na dijelu kod TANGA (zavoj). U ceste koje su u nadležnosti ŽUC-a bilo je u Novoj Gradiški dosta ulaganja u sigurnost u prometu što je doprinijelo i novom i ljepšem izgledu grada- kazao je župan Danijel Marušić.
Kako se moglo čuti od Antuna Dukića uskoro će se postaviti završni sloj asfalta što će omogućiti puštanje u promet kružnog toka, dok će nastaviti radovi na popločavanju nogostupa i hortikulturnom uređenju.
Nakon Nove Gradiške župan je bio na dionici ceste Bebrina – Slavonski Kobaš gdje su u tijeku radovi obnove kolnika u dužini 7,4 km vrijedni 6.122.421 kuna, a potom se upoznao s tijekom radova na izgradnji dionice ceste Mala Kopanica – Novi Grad u dužini od 1,1 km vrijednim 1.200.000 kuna.

Related Post

VEZE I SEROTONIN ADDICTION

Autor - 08/11/2019 0
Andro Banovac, splitski umjetnik, novogradiškoj se publici predstavlja samostalnom izložbom radova iz njegova dva ciklusa, Veze i Serotonin addiction, odnosno…