DAN OPĆINE REŠETARI – Primjer koji vraća osmijeh i nadu u sretnije sutra

1066 0

REŠETARI, 28. travnja 2010. – Iako je Dan općine Rešetari obilježen brojnim sadržajima, protekao je znaku velikih projekata koji se realiziraju u toj općini. U to je mogli uvjeriti Jadranko Husarić, direktor Hrvatskih voda i Katica Mišković, ravnateljica uprave za regionalnu infrastrukturu u Ministarstvu regionalnog razvoja. Zajedno s predstavnicima brojnih

 upravnih tijela državne uprave i tvrtki koje zajedno s Općinom Rešetari pripremaju i izvode radove mogli su se uvjeriti da se novac koristi u prave svhe i na pravom mjestu.

Vodovod, kanalizacija, ceste

 U Zapolju je Jadranko Husarić otvorio crpnu stanicu značajnju za sustav regionalng vodovoda Davor-Nova Gradiška, a župan Danijel Marušić moderniziranu asfaltnu cestu. Posjetili su i radilišta i razgledali tijek radova koji se financiraju kroz programe Hrvatskih voda: uređenje korita Rešetarice, izgradnju vodospreme i završne radove na izgradnji kanalizacije u Rešetarima.

– Radovi koji se ovdje izvode se realiziraju kroz programe Hrvatskih voda. Veliki projekt regionalni vodoopskrbni sustav Davor -Nova Gradiška realizira se putem sredsstava Svjetske banke. U svibnju ćemo dogovoriti nove radove i nove dionice u iznosu od 60 milijuna kuna. Do 2012. – 2013. godine čitav projekt, vrijedan 110 milijuna kuna, će biti završen. Sa tri posto dići ćemo opskrbu vodom na više od 70 posto i ući u prosjek RH.  

 Vodotok Rešetarica je vrlo važan vodotok. Nedavno je u poplavi nanijela velike štete. Zato smo pristupili radovima u dužini od dva kilometra. Vrše se regulacioni radovi, čišćenmje i izmuljivanje. Isto tako i u vodotok Adžamovka će kontinuirano ulagati zajedno sa lokalnom samoupravom i Županijom. Na području općine Rešetari ulaže se oko 500,000 kuna za uređenje kanala trećeg i četvrtog reda što je značajno za osiguranje poljoprivrednih površina – kazao je Jadranko Husarić. 

Športska dovara za OŠ „Vladimir Nazor“

– U općini Rešetari smo završili projet nerazvrstane ceste u čiju je sanaciju uloženo 2,5 milijuna kuna. Veliki projekt za ovu općinu biti će izgradnja športske dvorane u Adžamovcima. Investicija je vrijedna blizu 8 milijuna kuna. To će biti dvodjelna dvorana za koju je općine izradila projektnu dokumentaciju i ishodila građevinsku dozvolu. Recenzija je uspješno obavljena i sve je priprtemljeno za raspisivanje natječaja u lipnju – kazala je Katica Mišković.

– Gospodin Husarić je rekao da je lijepo danas biti direktor Hrvatskih voda, ja bih dodao da je dana slijepo biti župan i zamjenici župana. Mogu reći od srca hvala vama dirtektore i Hrvatskim vodama, hvala i gospođi Mišković i Vladi RH. Hvala i vama načelniče i čestitam na svemu što vi kao lokalna uprtava radite. Lijepo je gospođa Mišković kazala mi smo partberi, jer bez dobre lokalne uprave i projekata nema projekata ni u žuipaniji, a ni na višem nivou. Mooram se zahvaliti na ulaganjima u Županiju. Danas smo otvotili rekonstruiranu cestu i crpnu stanicu u Zapolju, a radilišta koja smo posjetili govore da su Rešetari jedno veliko gradilište. To je u ovim teškim vremenima svijetli primjer koji nam vraća osmijeh i nadu da će osvanuti sretnije sutra – kazao je župan Danijel Marušić.  

 Općinska priznanja Na svečanojs sjednici Općinskoga vijeća održanoj pod predsjedanjem Milke Perković i u nazočnosti brojnih gostiju, općinski načelnik Zlatko Aga općirno je izvijestio o brojnim aktivnostima koje su poduzete i koje se planiraju u cilju poboljšanja uvjeta živita stanovnišptva u svim mjestima u općini. Svečana sjednica bila je prigoda da se dodjele ovogodišnja priznaja za doprinos u razvoju općine.  

GRB OPĆINE REŠETARI dodijeljen je dip. inž. JADRANKU HUSARIĆU, generalnom direktoru Hrvatskih voda, dipl inž. KATICI MIŠKOVIĆ, ravnateljici Uprave za regionalnu i lokalnu infrastrukturu i dip, inž. DAVORU VLAOVIĆU, brodsko-posavskom dožupanu. PLAKETA OPĆINE REŠETARI dodijeljena je restoranu AS, vlasnica Marijana i Kate Krasnići, za poslovne rezulate i poticaj razvitku poduzetništva, IVANU DE VILLI, prtedsjedniku Književno-likovnog drušptva „Rešetari“, za doprinos u razvoju kulture i IVANU RAKONIĆU, učitelju u mirovini, predsjedniku NK „Polet“Adžamovci, za promicanje športa i obrtazovanja.  

 

Related Post

DVANESTO KOLO NA MEDANU

Autor - 22/06/2014 0
DREŽNIK, 21. lipnja 2014. – Zahvaljujući vrijednim članovima KUD-a Drežnik održano je još jedno „Kolo na Medanu“, tradicionalna folklorna manifestacija…