Dan otvorenih vrata novogradiških srednjih škola: Zašto se upisati u Gimnaziju?

820 0

Autorica Ivanka Herceg
NOVA GRADIŠKA, 14. svibnja 2019. – Osmaši jedanaest osnovnih škola novogradiškoga kraja imali su i ove godine priliku upoznati se s programima novogradiške Gimnazije, Elektrotehničke i ekonomske te Industrijsko-obrtničke škole. Donosimo razloge zašto se upisati u Gimnaziju.
Na Danu otvorenih vrata novogradiških srednjih škola, 10. svibnja, osmaši su imali priliku i Gimnaziji sudjelovati u radionicama iz informatike, engleskog, hrvatskog i njemačkog jezika, fizike, matematike i kemije. Učenici gimnazijalci upoznali su ih sa svojom školom, programom i odgovarali na njihova pitanja.
-Nudimo učenicima mnogobrojne aktivnosti kojima će se oni upoznati s upisima u srednje škole uopće na području Brodsko-posavske županije. Tendencija je da što više učenika ostane na školovanju u našoj županiji, kako bi smo s uspjehom te učenike kasnije vratili u županiju nakon što završe svoje visokoškolsko ili više obrazovanje. Sigurna sam da ćemo ovakvim aktivnostima to i uspjeti. Zapravo tendencija iseljavanja s našeg područja bila je evidentna prošlih godina, sigurno je da je i sada dijelom takva, ali moram naglasiti da smo tijekom ove školske godine imali nekolicinu učenika koji su nam se vratili, ili su otišli iz naše škole pa su se vratili, ili su iz osnovne škole otišli izvan Hrvatske i tamo počeli sa srednjoškolskim obrazovanjem i sada su se vratili kod nas. Radujemo se svim tim novim počecima povratka i budimo uvjereni da ćemo samo našim nastojanjem da ih osvijestimo da i u RH itekako ima mjesta za njih, vratiti povjerenje i uopće u sustav, a i u ove naše krajeve na čijem razvitku trebamo svi zajedno raditi.
A zašto upisati Gimnaziju Nova Gradiška ima jako puno razloga. Kao prvo znamo da je naša Gimnazija na ovom našem području jedna od rijetkih Gimnazija. Naime od Zagreba do Slavonskoga Broda postoji mali broj Gimnazija. Sigurni smo da je eksperimentalni program „Škola za život“ jedan od razloga zbog kojega treba upisati ovu srednju školu. Osim toga znamo da gimnazijsko obrazovanje omogućuje i našim budućim učenicima itekako kvalitetno obrazovanje koje će im biti najvažniji preduvjet za uspješan upis viših škola i fakulteta.
Raduje nas vrlo lijep odaziv osmaša i ove godine kako bismo im na radionicama i uvodnom predavanju pokazali što mi to radimo, kakve su naše slobodne i izvannastavne aktivnosti, terenska nastava, odlasci na stručne ekskurzije i sve ono što je njima itekako vrijedno. Želimo da danas iz naše škole ponesu pozitivnu energiju, kojom zrače svi naši učenici, a vjerujte i profesori- istaknula nam je u razgovoru Ljiljana Vidmar, pedagoginja u novogradiškoj Gimnaziji.

Related Post