Dan poduzetništva u OŠ „Vladimir Nazor“ u Adžamovcima

2035 0

Autor Franjo Samardžić, Foto OŠ „Vladimir Nazor“

Namjera je, ističe ravnateljica prof. Marija Petričević, kod učenike, počevši od prvog razreda, otkrivati njihove sklonosti i usmjeravati ih u pravcu budućeg zanimanja i poduzetništva
ADŽAMOVCI, 27. svibnja 2019. – Nizom događanja OŠ „Vladimir Nazor“ održala je 24. svibnja Dan poduzetništva. Bio je to hvalevrijedan događaj ne baš uobičajen za osnovne škole.
Ravnateljica prof. Marija Petričević uspjela je okupiti i predstaviti uspješne poduzetnike iz novogradiškog kraja, a učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima predstavile su se srednje škole iz brodsko-posavske županije: Gimnazija Nova Gradiška, Elektrotehnička i Ekonomska škola Nova Gradiška, Tehnička škola Slavonski Brod i Srednja škola „Matija Antun Reljković“ Slavonski Brod. Predstavljeno je i malo poduzetništvo školske Učeničke zadruge „Brdo jabuka“, koja već godinama osvjetljava obraz zadrugarima i njihovoj školi.
Namjera je, ističe ravnateljica prof. Marija Petričević, kod učenike, počevši od prvog razreda, otkrivati njihove sklonosti i usmjeravati ih u pravcu budućeg zanimanja i poduzetništva.
U tome i uspijeva, a podršku su, uz ostale, došli dati zamjenik brodsko-posavskog župana Damir Mirković i županijski pročelnik za poljoprivredu Željko Burazović, te saborski zastupnik Davor Vlaović i zamjenica novogradiškog gradonačelnika Ivana Trupina.
Predstavljajući aktivnosti, ciljeve i radionice Učeničke zadruge „Brdo jabuka“ mali zadrugari su potvrdili svoje poduzetničke sposobnosti, a posjetom voćnjaku u Brđanima pokazali gostima kako, uz potporu škole, ravnateljice i učitelja, mogu uzgojiti voćnjak starih sorta jabuka na kojemu im mogu pozavidjeti i iskusni voćari. Nisu stoga izostale ni pohvale.
Zamjenik brodsko-posavskog župana Damir Mirković otvorio je prigodno obnovljenu školsku kuhinju i obnovljenu područnu školu u Gunjavcima koje je financirala Brodsko-posavska županija.

Related Post

POLICIJA POZIVA GRAĐANE

Autor - 01/02/2014 0
Policijska uprava brodsko-posavska organizira prepoznavanje pronađenih i napuštenih stvari, u razdoblju od 3. do 10. veljače 2014. godine, u vremenu…