DAN VRTIĆA NOVA GRADIŠKA

680 0

Tradicionalna završna priredba predškolske djece bio je oproštaj još jedne vrtićke generacije spremne da na jesen po prvi put sjedne u školske klupe.

 

NOVA GRADIŠKA, 9. lipanj 2013. – Obilježavanje dana Dječjeg vrtića i završna svečanost organizirana u Domu kulture ostati će 2013. godine zapisana u spomenici te ustanove za predškolski odgoj po podizanju Zelene zastave sa znakom Eko škole. To znači da se djelatnicima Dječjeg vrtića Nova Gradiška, djeci i vanjskim suradnicima isplatio trud, da su zadovolji stroge kriterije i u program odgoja i obrazovanja uspješno ugradili obrazovanje za okoliš u svakodnevni život vrtića. O tome svjedoči prestižno međunarodno priznanje i status Međunarodne Eko-škole i Zelenu zastavu sa znakom Eko-škole.

 

Dodajmo da je osnivač ovog programa Vijeće Europe a da ga u Hrvatskoj uspješno provodi Udruga „Lijepa naša“ i Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencija za odgoj i obrazovanje. Potvrda o uključivanju o uključivanju u međunarodni program Eko-škola u Dječji vrtić Nova Gradiška došla je početkom prošle godine, a u svibnju ove godine potvrđeno je stjecanje statusa.

Eko odbor vrtića organizirao je i proveo brojne aktivnosti u suradnji s brojnim vanjskim suradnicima uz pomoć vrtićke koordinatorice Marijane Matijašević. Najsvečaniji trenutak bio je podizanje eko zastave i recitiranje eko himne koju je sastavila odgajateljica Jasna Borojević.

 

-Koristim prigodu zahvaliti svima vama koji ste se okupili, svojim kolegama, roditeljima, djeci, donatorima, kumovima, svima koji su pomogli da naš vrtić stekne ovo prestižno priznanje. Veliko je ovo priznanje za našu ustanovu i grad Novu Gradišku i ukazano povjerenje nastojat ćemo opravdati. U vrtiću se odgaja rukama, umom i srcem i nadamo se da će nas se brojne generacije koje smo ispratili uvijek rado sjećati – istaknula je Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška.

Uz mame i tate, bake i djedove, nazočni su bili brojni uzvanici i gosti najmlađih Novogradiščana među kojima su bile zamjenica gradonačelnika Ljiljana Lukačević i regionalna koordinatorica za provođenje međunarodnog programa Eko-škole u Hrvatskoj Ljiljana Vidmar.

 

Tradicionalna završna priredba predškolske djece iz vrtića „Maslačak“ i „Radost“ bio je oproštaj još jedne vrtićke generacije spremne da na jesen po prvi put sjedne u školske klupe.

 

Foto: Momir Divjak/ngbuntovnici.com

Related Post

SADE CVIJEĆE I SUBOTOM

Autor - 26/05/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 26. svibanj 2013. – Subota i lijepo prijepodne jučer su izmamili Novogradiščane u Ulicu Slavonskih graničara i na…