Dan župnog klanjanja u župi sv. Marije Magdalene u Štivici

323 0

Tekst: Višnja Mikić, Fotografije: Marina Dedoević

ŠTIVICA, 9. veljače 2021. – U župi sv Marije Magdalene u Štivici, danas je Dan župnog klanjanja. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je Ivan Nikolić danas je. Svečano euharistijsko slavlje predslavio je Ivan Nikolić, župnik u Starom Petrovom Selu, a u koncelebraciji su bili mons Antun Prpić, arhiđakon Posavskog arhiđakonata Požeške biskupije, prečasni Goran Mitrović, dekan Novokapelačkog dekanata te svećenici ovog dekanata.

Sve ih je pozdravio i na sudjelovanju zahvalio Valent Furjan, župnik u Vrbovi i Štivici. Vjernici štivičke župe, stare 232 godine i za ovu su prigodu svoju crkvu ukrasili tradicionalnim, vrijednim i starim slavonskim narodnim ruhom.

Inače, Dan klanjanja svake godine je i uočnica Stepinčevu, pa vjernici mole zagovor blaženika i za njegovo proglašenje svetim. Uz blagdan Gospe Lurdske, čiji se oltar, među ostalima, nalazi u štivičkoj crkvi, u tijeku je i trodnevnica Gospi.

Vjernici će danas tijekom dana dolaziti u svoju crkvu i po tradicionalnom rasporedu klanjati se Isusu pod prilikama kruha i vina.

Related Post