Danas se obilježava Dan općine Vrbje i slavi zaštitnik sv. Rok

1648 0

VRBJE, 16. kolovoza 2019. – Danas se obilježava Dan općine Vrbje, a mještani Vrbja slave i blagdan svetog Roka. Tradicionalno peče se vol, a u poslijepodnevnim i večernjim satima održati će se tradicionalna manifestacije „Rokovo u Vrbju“ i do kasno u noć druženje uz jelo, piće i glazbu.
Ove godine nije bilo svečane sjednice Općinskog vijeća već je organizirano druženje predstavnika općinske izvršne i predstavničke vlasti sa gostima, uzvanicima i predstavnicima udruga.

Izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, udruga civilnog društva, Policije i Vatrogasne zajednice općine Vrbje položila su vijence i zapalila svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima s područja Općine Vrbje. U ime Općine Vrbje vijenac su položili načelnik Igor Jurišić, njegova zamjenica Barbara Jurčević i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Konjević. O potrebi čuvanja dostojanstva hrvatskih branitelja i digniteta Domovinskog rata, te doprinosu hrvatskih branitelja, posebno onih koji su živote dali za slobodnu i neovisnu Domovinu Hrvatsku, govorili su satnik Krešimir Baković i velečasni Željko Volarić, koji je nakon minute šutnje predvodio molitvu za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

Velečasni Željko Volarić služio je tradicionalnu svetu misu na otvorenom u povodu blagdana sv. Roka.

Danas će se u organizaciji KUD-a Vrbje održati i tradicionalna manifestacija „Rokovo u Vrbju“. Svečane konjske zaprege i konjanici proći će Vrbjem, a potom će se na središnjem trgu u Vrbju održati smotra folklora. Ova manifestacija završit će tradicionalnim druženjem Vrbjana i njihovih gostiju uz neizostavnog pečenog vola, janjetinu, jela s roštilja i iz peke, te piće i glazbu.

 

Related Post