DEBATA

579 0

28. ožujka 2014. godine, u amfiteatru Tehničke škole, Slavonski Brod,održana je debata „Hrvatski poduzetnici konkurentni su na EU tržištu“.

 

Sudionici debate su bili učenici Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška i učenici Srednje škole Antuna Matije Reljkovića iz Slavonskoga Broda.

 

Cilj debate bio je uputiti mlade u eurointegracijske procese koji imaju izravan utjecaj na njih i njihove obitelji, omogućiti im razmjenu mišljenja i stavova o temama vezanim za članstvo RH u Europskoj uniji te na taj način podići razinu objektivne informiranosti mladih i općenito javnosti o prednostima i eventualnim ograničenjima ulaska Republike Hrvatske u EU.

 

Maturanti Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška su bili afirmacijska, a slavonskobrodski negacijska grupa. Sve je počelo iznošenjem stavova, a dotaknuli su se i ozbiljnih tema poput porezne politike, poduzetničkih inkubatora, potpora u poljoprivredi, stanja vanjsko-trgovinske bilance. Iako su obje grupe bile vrlo dobre pobjedu su ovoga puta odnijeli članovi afirmacijske skupine.

 

Maturanti Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška, smjera:komercijalist, tehničar za računalstvo i elektrotehničar, pokazali su iznimnu zainteresiranost tijekom pripreme za debatu na što su izuzetno ponosne i zadovoljne prof. Andrea Kovačević i Ivana Gajski Berić, nastavnice ekonomske grupe predmeta u Elektrotehničkoj i ekonomskoj školi Nova Gradiška.

 

Predavanje je organizirano u okviru projekta U srcu Europe, financiranog iz EU programa IPA INFO 2012. Svrha projektu je povišenje razine informiranosti i povjerenja stanovnika Slavonije u EU strategije, politike, programe i fondove.

 

Projekt financira Europska unija. 

 

Related Post