BORISLAV VIDOŠIĆ: Nastavljaju se planirani projekti pa i izgradnja fotonaponske elektrane BIOSOL

1170 0

U postupku smo poništenja prve javne nabave. Grad nije potpisao nikakav ugovor sa tvrtkom Elektrocentar Petek, a nije ni donesena odluka da će ona biti izvođač radova pa ugovor nije mogao biti ni potpisan – kaže Borislav Vidošić, koji nakon ostavke Vinka Grgića obnaša dužnost gradonačelnika.

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 24. listopada 2020. – Na jučer održanoj konferenciji za novinare na kojoj je potvrđena pismena ostavka gradonačelnika Vinko Grgića, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, koji će do lokalnih izbora obnašati funkciju gradonačelnika, kazao je da se svi planirani projekti nastavljaju, pa i veoma značajan projekt u Industrijskoj zoni izgradnje fotonaponske elektranu od pola megavata. Projekt BIOSOL je projekt međugranične suradnje sa Gradom Šapcom, koji je među 110 projekta ocijenjen najboljim, a kojim je svakom gradu osigurao po 840.000 eura.

Projekt je postao sporan nakon izbijanja afere Janaf jer je radove kako se navodi u javnosti trebala izvoditi tvrtka Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada u vlasništvu prvooptuženog Kreše Peteka.

-U postupku smo poništenja prve javne nabave. Grad nije potpisao nikakav ugovor sa tvrtkom Elektrocentar Petek, a nije ni donesena odluka da će ona biti izvođač radova pa nije mogao biti ni potpisan ugovor. Mi ćemo poništiti javnu nabavu i idemo u raspisivanje nove javne nabave za BIOSOL. To je projekt koji ide dalje – kazao je Borislav Vidošić.

Kako je najavljivao bivši gradonačelnik Vinko Grgić fotonaponska elektrana treba osigurati energiju za Tehnološki inkubator i javnu rasvjetu u gradu i Novu Gradišku pretvoriti u energetski neovisan grad.

Related Post