Delegacija Općine Rešetari bila u radnoj posjeti Općini Lasinja

2336 0

REŠETARI – Načelnik općine Rešetari Zlatko Aga u pratnji zamjenika Željka Kolakovića, predsjednice Općinskog vijeća Milke Perković i vijećnika Vlade Bizjaka, boravio je u radnom posjetu općini Lasinja (Karlovačka županija), nekada ratom iseljenoj i opustošenoj općini od 1991. do 1995. godine, kada su se mještani vratili u svoja mjesta nakon ratnih djelovanja.

Razlog posjeta bio je dogovor o zajedničkoj suradnji općina na mogućim projektima, kao i prijateljstvu te povezivanju i suradnji.
Načelnik općine Lasinja Željko Prigorec sa svojim zamjenikom Mario Perčićem i predsjednikom vijeća Mirkom Jušinskim pokazali su sve ljepote Lasinja obnovljenih nakon Domovinskog rata, kao i projekte koji su u tijeku i koji su realizirani u ovoj godini.

Blagdan Velike Gospe bio je i trenutak da predstavnici općine budu i na svetoj misi u župnoj crkvi u Lasinju, gdje je župnik vlč. Danko Bizjak, rodom iz Zapolja tj. općine Rešetari.
Na mjesnom druženju i novootvorenim sportskim terenima koje je općina Lasinja financirala kroz fondove EU, pokazani su i kulturni i turistički prostori, prostori DVD-a Lasinja, kao i spomen obilježje poginulima u II. svjetskom ratu iz općine Lasinja te izložbeni prostor gdje se delegacija općine Rešetari upisala u knjigu dojmova spomen doma. Općinska delegacija je na kraju dana posjetila izložbu mlade slikarice Zrinke Milovac koja je ujedno i općinska vijećnica u općini Lasinja.
„Mnogo je razloga za suradnju i prijateljstvo općina Lasinja i Rešetari s obzirom na veliki broj udruga koje njeguju bogatstvo – umjetničku baštinu mjesta kroz aktivnosti van općine te s obzirom na sličnosti krajeva i željom za razvitak obje općine i u gospodarskom smislu, želja je da nas najviše povezuje međusobna povezanost naših stanovnika i prijateljske veze iz kojih bi trebalo razvijati gospodarske veze i sam razvoj”- poručio je tom prilikom načelnik općine Rešetari Zlatko Aga, koji je pritom uručio poklon župniku vlč. Bizjaku i načelniku općine Lasinja Željku Prigorcu.

Related Post