KONSTITUIRANO OPĆINSKO VIJEĆE U STAROM PETROVOM SELU

1086 0

Iako sa jednim vijećnikom HSLS-a i svojih sedam vijećnika HSS u Vijeću ima većinu desio se presedan da je prošao prijedlog HDZ-a i HSP-a AS jer je za prijedlog glasao Stanislav Mikić (HSS)

 

STARO PETROVO SELO, 17. lipanj 2013. – Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Općine Staro Petrovo Selo na prijedlog vijećnika HDZ-a i HSP-a AS za predsjednika je izabran STANISLAV MIKIĆ (HSS), za prvog potpredsjednika ZVONKO ARIĆ (HSS), a drugog BRANKICA DENIS (HSP AS).


Mikić je Izabran većinom glasova 8:7. Za prijedlog je glasalo šest vijećnika HDZ-a, jedan HSP-a AS , a iz HSS-a glas je sam sebi dao Stanislav Mikić, koji kaže da ga je HSS u proteklim izborima marginalizirao, a HDZ prepoznao njegov rad i zato ga predložio za predsjednika Vijeća. Mikić kaže da to ne znači da odlazi iz HSS-a.


HSS je predložio za predsjednika Maria Vlainića (HSLS), a za potpredsjednike Zvonka Arića (HSS) i Maria Jelića (HSS). Prijedlog nije u cijelosti prošao kao ni prvi prijedlog HDZ-a koji je za predsjednika predložio Stanislava Mikića (HSS), a za zamjenike Ivana Šćukanca (HDZ) i Brankicu Denis HSP AS.

 


HSS dobila je sedam mjesta te su s te liste izabrani: IVAN KNEŽEVIĆ (zamjena za Željka Kočijaševća), ANTUN SMIČIĆ (zamjena za ZDRAVKA PLEŠU), DARIO DRAGIĆ, ZVONKO ARIĆ, STJEPAN LULIĆ, STANISLAV MIKIĆ i MARIO JELIĆ.

HDZ dobila je šest mjesta te su s te liste izabrani: JOSIP KOLODZIEJ, dr.med., MILAN TURKALJ, SLAVKO MULAC, ing., IVAN ŠĆUKANAC, IVAN KOVAČEVIĆ i JOSIP ŠIMUNOVIĆ.

HSP AS dobila je jedno mjesto te je s te liste izabrana BRANKICA DENIS.

HSLS dobila je jedno mjesto te je s te liste izabran MARIO VLAINIĆ.

 

Foto: Mislav Sokić

 

Related Post