GODIŠNJA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE OPĆINE STARO PETROVO SELO

925 0

STARO PETROVO SELO – U subotu, 9. travnja, održana je godišnja skupština Vatrogasne zajednice općine Staro Petrovo Selo. Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne, nazočni su se minutom šutnje prisjetili svih

poginulih i umrlih vatrogasaca, posebno pokojnog Ive Kausala, koji je preminuo otprilike sat vremena prije skupštine, u osječkoj bolnici.

 

Ivo Kausal bio je dugogodišnji član DVD-a Štivica, ali i predsjednik društva dvadesetak godina, a bio je i prvi predsjednik Vatrogasne zajednice staropetrovoselske općine.

 

Skupštinu je, u nastavku, pozdravio tajnik VZO Milan Vuković, a zatim predsjednik Ivo Turkalj koji je podnio i izvješće o radu VZO-a u protekloj godini. Uslijedila su izvješća zapovjednika, Zlatka Pospišila i predsjednika Nadzornog odbora, Antuna Smičića te blagajničko izvješće, a onda prijedlog programa rada i financijskog plana za ovu godinu.

 

Iz svega je vidljivo da je VZO i u proteklom periodu marljivo radila. Okuplja 8 dobrovoljnih vatrogasnih društava, požara je sve manje, školuju kadrove, nabavljaju opremu. O aktivnostima i aktualnostima VZO govorili su i zamjenik predsjednika, Karlo Emanović te predsjednik DVD-a Vrbova, Zlatko Panić.

 

Skup je pozdravio i načelnik općine Staro Petrovo Selo, Željko Kočijašević.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Related Post