OBUSTAVA POSTUPKA SANACIJE OPĆE BOLNICE U SLAVONSKOM BRODU

897 0

Na prijedlog upraviteljice dr. Ljepše Rakas-Vujčić ministar Nakić izdao je suglasnost za nabavu anesteziološkog uređaja za Odjel anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja na lokaciji Nova Gradiška

 

NOVA GRADIŠKA, 10. travanj 2016. – Vlada Republike Hrvatske na 13. sjednici održanoj 6.04.2016.god donijela je Odluku o obustavi postupka sanacije zdravstvenih ustanova, pa i Opće bolnice “Dr Josip Benčević ” Slavonski Brod. Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje mirovanje prava osnivača Opće bolnice “Dr Josip Benčević ” Slavonski Brod, te se osnivačka prava vraćaju osnivaču Brodsko-posavskoj županiji.

 

Prestaje funkcija članova Sanacijskog vijeća i Županija će imenovati članove Upravnog vijeća, Predsjednika i dva člana, a Bolnica imenuje dva člana ispred Stručnog i Radničkog vijeća bolnice.

 

Pitanje je da li će članovi Upravnog vijeća biti iz Sl Broda ili će neko biti i iz Nove Gradiške.

 

Sanacijska upraviteljica je resornom ministru ponudila ostavku još 8. 02. svjesna činjenice da je imenovana od prošle Vlade, ali nije dobila odgovor od ministra, pa se razrješenje očekuje imenovanjem članova Upravnog vijeća.

 

Bez obzira na to, Rakas-Vujčić i dalje obavlja posao upraviteljice, te je na njezin prijedlog ministar Nakić 23.03.2016, izdao suglasnost za nabavu anesteziološkog uređaja za Odjel anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja na lokaciji Nova Gradiška, planirane vrijednosti 403.639,90 kn.

 

To je još jedan u nizu vrijednih aparata za liječenje u Novogradiškoj bolnici koji je nabavljen u posljednjih šest mjeseci, a za očekivati je da se odobri i raspisivanje natječaja za specijalizacije liječnika koji su neophodno potrebi na navedenom odjelu u Novoj Gradiški.

Related Post