Godišnja skupština DVD-a Štivica

1526 0

ŠTIVICA 13. veljače 2011. – U vatrogasnim društvima počelo je održavanje redovnih godišnjih skupština. Tako su u subotu 12.02. svoje skupštine održala DVD-a u Baćindolu, Godinjaku, Štivici i u još nekim mjestima. Za sljedeću subotu, kako saznajemo, najavljeno je najmanje šest. Pratili smo jedno od održanih, onu u Štivici. Nakon himne Lijepoj

našoj, zatim vatrogasne himne i minute šutnje za poginule i umrle vatrogasce sve je pozdravio Karlo Emanović, predsjednik DVD-a Štivica. Na skupštinu u Štivicu tradicionalno stiže priličan broj društava, pa smo i ovom prilikom nabrojili predstavnike 23 društva i to: iz Botinca i Kustošije – iz Zagrebačke županije, potom iz Zakorenja, Ivandola i Velike – iz Požeško-slavonske županije, a zatim društva iz Brodsko-posavske županije: Sičice, Dragalić, Nova Gradiška, Brodski Stupnik, Rešetari, Adžamovci, Staro Petrovo Selo, Komarnica, Nova Kapela – Batrina, Lužani, Živike – Pričac, Malino, Oriovac, Donji Andrijevci, Vrbova, Tisovac, Gornji Bogićevci i Bili Brig.

78- oj redovnoj skupštini DVD-a Štivca bio je nazočan i zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Hrvatske Mijo Brlešić, potom predsjednik Vatrogasne zajednice Županije Brodsko – Posavske Milan Šulter, predstavnik VZO Staro Petrovo Selo Zlatko Panić, predsjednik Općinskog vijeća Staro Petrovo Selo Stanko Mikić, predsjednik Mjesnog odbora Štivica Zlatko Kausal, predstavnici Lovačke udruge, vlč. Stjepan Štefanek, brojni sponzori i suradnici DVD-a Štivica.

 

Zamjenik predsjednika VZH Mijo Brlešić i predsjednik VZŽ BP Milan Šulter

 

Izvješće o radu društva podnio je predsjednik, Karlo Emanović, izvješće zapovjednika Ivica Bajušić, blagajničko izvješće Ivo Kausal, a u ime Nadzornog odbora Dubravko Jakičić. Iz svih izvješća vidljivo je da se štivičko društvo hrabro nosilo s recesijom i nedostatkom financijskioh sredstava, pa su prošle godine sredstva za natjecanja često osiguravali iz vlastitih džepova, posebno kad je u pitanju bio rad s djecom i mladeži. Zbog toga su ih svi pohvalili.

Karlo Emanović, predsjednik DVD-a Štivica

 

Neki od gostiju skupštine prije samog skupa su posjetili najstarijeg štivičkog vatrogasca, Nikolu Radelića, koji je u 104. godini života. U raspravi na skupštini pohvaljeni su napori štivičkih vatrogasaca, rad s djecom i mladima kao i uspješna sudjelovanja na natjecanjima. Predstavnik DVD-a Nova Kapela – Batrina, Ivan Prpić pozvao je na ovogodišnju veliku svečanost u Novu Kapelu u kolovozu, na obilježavanje 120. godišnjice DVD-a. Zaslužnim vatrogascima iz Štivice predana su priznanja i zahvalnice, a zahvalnice su dobili i oni koji kontinuirano pomažu ovom DVD-u.

Related Post

6. ŠVARGLIJADA U HRVATA

Autor - 27/01/2013 0
STARO PETROVO SELO, 27. siječanj 2013. – Tomislav Ivanišević iz Godinjka pobjednik je 6. švarglijade u Hrvata održane sinoć u…

DVD STARO PETROVO SELO

Autor - 03/03/2013 0
U subotu, 2. ožujka, u Hrvatskom pučkom domu u Starom Petrovom Selu održana je redovna godišnja izborna skupština staropetrovoselskog DVD-a.