DJEČJI TJEDAN: Održan susret članova Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća sa gradonačelnikom

1045 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 9. listopada 2019. – Danas je povodu Dječjeg tjedna održan tradicionalan susret djece s predstavnicima gradske vlasti. Ugostili su ih u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vinko Grgić, njegov zamjenik Borislav Vidošić i pročelnica gradskog Odjela za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj.
Bolo je to ugodno i lijepo druženje u kome su predstavnici novogradiške djece prezentirali svoje aktivnosti u ovoj godini kroz rad Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma. Gradonačelniku su uputili brojna pitanja vezana za boravak u školi i uređenje grada istaknuvši pritom potrebe koje djeca i mladež imaju, a koje Grad, kako smatraju, treba riješiti.
-Hvala Vam što uistinu živimo u gradu, „Gradu prijatelju djece“, u gradu gdje gradonačelnik sa suradnicima, uistinu podržava, ne samo programe Društva „Naša djeca“ koje provodimo kroz slobodnu aktivnost Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća, nego što uistinu uvažavate prijedloge djece. Djeca to prepoznaju i pohvaljuju, ali imamo ideja koje ćemo prenijeti u Hrvatskom saboru u studenom na susretu Dječjih foruma sa saborskim zastupnicima – kazala je na otvaranju ovog skupa Verica Lukačević, predsjednica Društva „Naša djeca“ Nova Gradiška i dodala da Grad Nova Gradiška financira ljetovanje za 40-ero djece i na tome se zahvalila gradonačelniku, ali i zatražila da razmotri mogućnost da se poveća broj djece koja će besplatno ići na ljetovanje.
Nakon njenih riječi gradonačelnika i njegove suradnike djeca su nagradila pljeskom. Odrasli u vijećnici su manju djecu isto tako nagradila pljeskom jer svoje slobodno vrijeme odvajaju kako bi učili o dječjem pravima, miru i toleranciji, te svemu lijepome. Nagradili su pljeskom i stariju djecu jer imaju niz ideja i daju svoje slobodno vrijeme kako bi obogatili i uljepšali svoje i slobodno vrijeme svojih vršnjaka.
-Jako nam je drago što svake godine razgovaramo i čujemo vaša mišljenja i stajališta, ali ono najvažnije da čujemo vaše želje. Nemoguće je riješiti sve vaše želje, ali smo dobar dio riješili unazad nekoliko godina. Prihvatili smo ih i uvrstili u gradski proračun. Zahvaljujem vam se što ste danas došli da nas bombardirate vašim željama. Mi ćemo u narednom periodu nastojati da ih što više realiziramo – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.
Gradonačelnik je odgovorio i na za djecu aktualna i zanimljiva pitanja.
Kazao je da su se prijašnjih godina rješavali zahtjeve i obećao da će tako biti i naredne godine. U dogovoru s ravnateljicama razmotrit će se postavljanja aparata sa slatkišima u školama, a isto tako i postavljanje ormarića koji bi se mogli izraditi u Industrijskom parku.
Bazen i akva park su, kako je kazao gradonačelnik malo veći problem, jer puno košta. U naredne dvije godine, neće se moći ući u investiciju jer je moguće da se ne dobije novac od Europske unije, koja bi trebala namiriti 85 posto ukupne investicije. Zbog toga će se tražiti novi način financiranja, da Grad sam financira izgradnju, a da potom zatraži i dobije sredstva. Gradonačelnik je kazao da se bazen mora napravit i da će se u izgradnju kreditnim sredstvima krenuti iduće godine. Što se tiče klizališta gradonačelnik je bio tajnovit, ali obećao iznenađenje i najavio klizalište na jednom lijepom mjestu. Kazao je da će u idućoj godini Domčeva ulica ići u izgradnju. Najavio je izgradnju dječjih igrališta u Kovačevcu i ulici sv. Roka, uređenje igralište u Maloj i malog sportskog centra u Ljupini, te izgradnju boćališta i zdravljaka sa svlačionicama u Sportskom centru Slavča. Najavio je i novi prostor za Gradsku knjižnicu sa dnevnim boravkom za djecu poslije škole.

 

Related Post

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Autor - 01/03/2013 0
SLAVONSKI BROD, 1. ožujak 2013. – Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Ante Zovak, na Županijskoj skupštini Brodsko-posavske županije, dana 26. veljače…