DJEČJI TJEDAN

2005 0

Lovru je zanimalo kada će njegovi prijatelji prestati odlaziti u druge države, a Marko zatražio da roditelji ne rade nedjeljom

 

NOVA GRADIŠKA, 5. listopada 2016. – U okviru Dječjeg tjedna danas su u maloj gradskoj vijećnici predvođeni Vericom Lukačević, predsjednicom Društva „Naša djeca“, bili mlađi članovi Dječjeg foruma i razgovarali s predstavnicima gradske vlasti. Zahvalila je Gradu što podržava aktivnosti i manifestacije koje Društvo „Naša djeca“ organizira s djecom i za djecu i na taj način doprinosi da život djeci bude ljepši i sadržajniji.

U odsutnosti gradonačelnika Vinka Grgića s djecom su razgovarale zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić i Mihaela Đeraj, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti. Uz dobre želje i čestitke u povodu Dječjeg tjedna odgovarale su na brojna pitanja koja tište naše najmlađe sugrađane. Uz pitanja koja su se odnosila na posao gradonačelnika i čelnih ljudi grada djeca su tražila da se konkretno rješavaju neki problemi koji ih tište. Bilo je pitanja koja su se odnosila na uređenje ulica, a najviše onih koja utječu na svakodnevni život djece.

Uz pitanje da li je posao gradonačelnika težak, Danijel je pitao kada će se urediti staze u ulici baruna Trenka, te hoće li Grad davati besplatne udžbenike. Lovru je zanimalo kada će grad imati vodeni park, uređene bazene i nova dječja igrališta.

Frana je zanimalo kada će se urediti teniski tereni, a postavio je i jedno jako ozbiljno pitanje. Tražio je odgovor kada će njegovi prijatelji prestati odlaziti u druge države.

Juraj smatra da u gradu treba više zelenih otoka jer su kontejneri puni i rijetko se prazne, a Leona je zanimalo kada će proširiti podvožnjak ispod željezničke pruge i asfaltirati dio Hebrangove ulice prema crkvi. Ovaj naš mladi sugrađanin smatra da u toj i okolnim ulicama treba izgraditi više kuća kako bi u njima bilo više djece, a ako već neki odlaze iz grada da treba na neki način privući ljude da dolaze živjeti u naš grad.

Marko smatra da roditelji ne bi trebali raditi nedjeljom, te da bi u našoj blizini trebalo biti manje kriminalaca.

Filip i Antonio su pitali kada će u školi dobiti ormariće da ne moraju nositi teške torbe. Nora je zatražila više igraonica za djecu i fontanu u parku.

Odgovarajući na pitanja zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić je kazala kako gradska uprava vodi brigu o potrebama djece. Ispričala je gradonačelnika Vinka Grgića koji je morao službeno biti u Zagrebu, kako je kazala, na razgovor s investitorima koji bi trebali osigurati više radnih mjesta kako se ne bi iz Nove Gradiške moralo iseljavati. Dodala je da se rade projekti za uređenje ulica i čeka odgovor od Hrvatskih željeznica za proširenje podvožnjaka.

Djeca su bila zadovoljna informacijama da se ulažu napori kako bi se do ljeta osposobili gradski bazeni, izgraditi teniski teren, svake godine urediti jedno dječje igralište. Za subotu je u naselju Urije najavila najavljeno otvaranje najsuvremenijeg dječjeg igrališta u gradu. Informaciju da će grad izgraditi skejt pakr djeca su primila s oduševljenjem. Zamjenica gradonačelnika je govorila o dobroj suradnji s gradskim osnovnim školama kojima je ove godine Grad dodijelio sredstva za pametne ploče. U planu su za osnovce i besplatnu udžbenici ali tek onda kada se utvrde nastavni programi a udžbenici ne budu mijenjali na duži period.

Već dvije godine u povodu Dječjeg tjedna zbog stare opreme ne prikazuju se crtani filmovi u Domu kulture. Verica Lukačević je stoga upitala ima li izgleda da se nabavi nova oprema na što je zamjenica gradonačelnika odgovorila da se i to planira.

Related Post

NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

Autor - 21/08/2016 0
NOVA GRADIŠKA – Zahvaljujući Ogranku matice hrvatske Nova Gradiška Novogradiščani i njihovi gosti imali su priliku biti sudionici još jednog…