Dnevni sportski sadržaji

1507 0

11. rujna 2010. – Danas će se u našoj gradskoj sportskoj dvorani, kako smo prije nekoliko dana najavili, nakon ljetne stanke i burnih događaja oko kvalifikacija za ulazak na višu razinu natjecanja, odigrati prijateljska utakmica između Ženskog odbojkaškog kluba Nova Gradiška i Odbojkaškog kluba Kozara iz Bosanske Gradiške. Bit će to otvorenje nove odbojkaške sezone u našem gradu. Uz to, čitateljima našeg portala javljamo i dvije zanimljive, a jako bitne vijesti. Novogradiščanke ne će igrati u Prvoj „B“ ligi, kako se ranije govorilo, nego u jedinstvenoj Prvoj hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Ono „B“ je izbrisano, jer je ovo cjelovita liga, iako ostaje činjenica da je to drugi stupanj, jer prva državna liga nosit će naziv, kao što je to i u drugim sportovima, po nekom jakom sponzoru. Dakle, imat ćemo prilike gledati hrvatske prvoligašice, a to je najbitnije. Druga, vrijedna vijest je, da ćemo, iako je bilo naznaka da to neće biti moguće, ipak danas poslije podne u našoj dvorani vidjeti veliko pojačanje, Inku Pelin, poznatu i iskusnu osječku odbojkašicu, koja će uz sugrađanku Anju Barač, jako osnažiti ekipu naših novogradiških prvoligašica i imati igračku premijeru u našem gradu. Bit će to prilika da u 16 sati, kada se igra ova utakmica, dođe što više ljubitelja odbojke i sporta, pogledati prinove, ali i polako se privikavati na dolazak u dvoranu, jer uskoro počinje nova natjecateljska sezona.

 

Neposredno nakon završetka odbojkaške utakmice svi gledatelji iz dvorane trebaju se preseliti u gledalište na obližnjem nogometnom igralištu Sloge, jer mogu vidjeti zanimljivu prvenstvenu utakmicu između novogradiških nogometaša i momčadi Jedinstva iz Donjeg Miholjca, koja će biti tada već u tijeku. Slogi su neophodni bodovii, pa očekuju prvu prvenstvenu pobjedu na domaćem terenu i u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi, gdje se od ove jeseni natječu.

 

Također ljubitelji nogometa mogu sutradan, u nedjelju, s početkom u 17 sati, otići do Cernika i vidjeti derbi susret starih poznanika Mladosti iz Cernika i Slavije iz Pleternice. Bit će to vrlo dobra utakmica, jer se obje momčadi dobro poznaju, podjednake su kvalitete i odlučit će vjerojatno inspiracija, domaći teren i brojno gledateljstvo.

Related Post

POVODOM VRA „BLJESAK“

Autor - 10/05/2016 0
SLAVONSKI BROD – Boćarski klub „Dan“ za osobe s invaliditetom u organizaciji s sportskog saveza osoba s invaliditetom Brodsko –…

Uspješan veteran Brnčić

Autor - 02/06/2010 0
 Autor Ivo Petranović Odličan učinak imao je novogradiški veteran Tomislav Brnčić u pojedinačnoj i parovnoj konkurenciji na 5. stolnoteniskom prvenstvu i…