Dobitnici županijskih priznanja za 2020. godinu

616 0

Autor Franjo Samardžić
SLAVONSKI BROD, 15. travnja 2020. – Iako zbog pandemije koronacirusa danas nema obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije bez priznanja neće ostati pravne i fizičke osobe koje su svojim postignućima dale doprinos u unapređenju ukupnog života na području županije. Županijska priznanja bit će im uručena naknadno na prigodnoj svečanosti koja će se organizirati kada to prilike dopuste. Plaketa Brodsko-posavske županije će se dodijeliti pravnim, a Kovanica od zlata fizičkim osobama.
Na temelju članka 28. Odluke o priznanjima Brodsko-posavske županije (Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije br. 2/09-pročišćeni tekst i 22/18) i članka 34. Statuta Brodsko-posavske županije („Službeni vjesnik Brodsko-posavske županije” br. 15/13- pročišćeni tekst i 4/18), Županijska skupština na 20. sjednici, održanoj 9. ožujka 2020., donijela je Odluku o dodjeli županijskih priznanja u 2020. godini.

Plaketa  Brodsko-posavske županije koja se dodjeljuje pravnim osobama u 2020. godini dodjeljuje se:

 1. Aminolabs Atlanticu d.o.o. iz Nove Gradiške, za razvoj i proizvodnju inovativnih koncepata u području dodataka prehrani za sportaše  i ostvarene pozitivne financijske rezultate.
 2. Decospan Mato Furnir d.o.o. iz Oprisavaca, za uspješno poslovanje i ostvarene poslovne rezultate u proizvodnji furnira i ostalih ploča od drva,  za ulaganja u proširenje i modernizaciju proizvodnih kapaciteta, te  ostvarene rezultate koji pozitivno utječu na ukupan gospodarski razvitak Brodsko-posavske županije.
 3. Poljoprivrednom obrtu „Domi”, Brđani,  za izniman doprinos u proizvodnji rajčice u hidroponskom uzgoju i promicanju Brodsko-posavske županije kroz plasman proizvoda na tržište.
 4. Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Stjepana Kneževića, Gundinci, za postignute rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji i tovu svinja te promicanju razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
 5. Šprajc THD d.o.o. Slavonski Brod, za postignute rezultate u građevinskoj djelatnosti, proširenju poslovanja na opremanju objekata , uspješno financijsko poslovanje te kontinuirano povećanje broja zaposlenih

Kovanica od zlata koja se dodjeljuje fizičkim osobama u 2020. godini dodjeljuje se:

 1. dr.sc.Carol Philips Poe, profesorici, za izuzetno zalaganje na uspostavljanju stručne i znanstvene suradnje između Sveučilišta u Georgiji, USA i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, posebno u dijelu koji se odnosi na usvajanje novih znanja i tehnologija, odnosno razmjeni iskustava u području javnog zdravstva i zdravstvene zaštite pučanstva.
 2. Zdenki Meter, dr.med.iz Slavonskog Broda,  za osobite rezultate u organizaciji i liječenju te pružanju zdravstvene zaštite, odnosno socijalne skrbi građanima.
 3. Renatu Mariću, vl. obrta Marun prijevoz, građevinarstvo i usluge, Slav.Brod,  za uspješne poslovne rezultate u poslovanju te kontinuirano poticanje razvoja  malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva u Brodsko-posavskoj županiji.
 4. mr.spec.Ljiljani Plavotić, socijanoj pedagoginji iz Slav.Broda, za osobite uspjehe u odgojno-obrazovnom radu s djecom s teškoćama u razvoju.
 5. Boži Jankoviću, vlasniku obrta Mlin i pekarnice Janković iz Brodskog Stupnika, za osobite uspjehe u poticanju razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, a osobito pekarske djelatnosti.
 6. Robertu Matoku, natporučniku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz Slav.Broda, za postignute uspjehe i rezultate 19. naraštaja vojnih pilota, a posebno za primjenu stečenih znanja i iskustava području ratnog zrakoplovstva.
 7. Željku Renku, voditelju i treneru škole nogometa Batrina, za izniman doprinos u razvoju sporta, osobito nogometa na području Brodsko-posavske županije.
 8. Ivanu Podobniku, dragovoljcu Domovinskog rata i HRVI 50%, za sudjelovanje i doprinos u obrani Brodsko-posavske županije te rješavanju problema kako hrvatskih branitelja tako i članova njihovih obitelji.
 9. Branku Cindriću,  predsjedniku Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, za sudjelovanje u Domovinskom ratu te aktivnom sudjelovanju u radu udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te za nesebičan rad i skrbi o braniteljskoj populaciji.
 10. Luki Gariću, tajniku 101. bosansko-brodske brigade iz Slavonskog Broda, za sudjelovanje u Domovinskom ratu i promoviranju vrijednosti Domovinskog rata te ostvarivanje prava ranjenih pripadnika Hrvatske vojske.

 

Related Post

STIŽE VODENI VAL

Autor - 16/09/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 16. rujan 2014. – Vodni val Save prošao je nizvodno od Siska. Vodostaj Save jutros u 6 sati…