DOBRA VIJEST ZA BIVŠE RADNIKE KLASA – ISPLATA TRI PLAĆE U PONEDJELJAK

822 0

NOVA GRADIŠKA, 19. Studeni 2010. – Dobra vijest za 105 bivših radnika Klasa

stiže od stečajnog upravitelja Predraga Filajdića. Na temelju Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca, Agencija za osiguranje radničkih potraživanja doznačila je prema zakonu dio novca za tri plaće i za dio otpremnina. Plaće se obračunavaju i isplata bi mogla biti već u ponedjeljak.

 

– Za oko dva mjeseca iz vlastitih sredstva prikupljenih u stečaju od dužnika i od najamnine radnicima će, nakon odluke Odbora vjerovnika, biti isplaćen još jedan dio zaostalih plaća. Ukupno će se radnicima namiriti oko 50 posto njihovih potraživanja. Ostatak im nažalost neće biti isplaćen jer je preostala imovina Klasa pod hipotekama šest vjerovnika, među kojima su Porezna uprava, Ministarstvo financija i Grad Nova Gradiška – kaže stečajni upravitelj Predrag Filajdić.

 

Ukupna potraživanja radnika iznose 5,5 milijuna kuna.

 

Kako doznajemo od stečajnog upravitelja u tijeku je procjena imovine od strane sudskih vještaka. Kada obave posao imovina Klasa će na dražbi biti prodana, a Klas u likvidaciju. Raspodjelu novca obaviti će Trgovački sud. Nema šanse za pokretanje bilo kakve proizvodnje. Sva Klasova imovina je opterećena, a uz to prostori i oprema ne mogu udovoljiti ni minimalnim uvjetima proizvodnje. U funkciji su jedino silosi koji se iznajmljuju.

Related Post