DOBRO OPSKRBLJENA OKUČANSKA ZELENA TRŽNICA

2863 0

Autor Franjo Samardžić

OKUČANI, 7. studenoga 2017. – Zelena tržnica u Okučanima, smještena na raskrižju  Ulice „Bljesak“ i Ulice Ante Starčevića, uz to što je  primjereno  uređen objekt, na zadovoljstvo Okučanaca  dobro je tijekom cijele godine opskrbljena  povrtlarskim proizvodima i ostalim robama.  Da je tako i ove jeseni potvrđuju  zauzeta sva   mjesta na  tržnici.

   Kako  ističe Ivan Golub,  direktor  općinskog komunalnog poduzeća „Sloboština“, koje upravlja tržnicom,  mjesto je to  gdje  svoje robe prodaju opća poljoprivredna gospodarstva i manji  proizvođači. Koliki je interes da robu prodaju  na okučanskoj tržnici  svjedoče proizvođači koji, osim  iz okučanskog, dolaze iz  šireg novogradiškog kraja, Lipika, Novske i Pakraca.

   Dodajmo da je tržnica u Okučanima  izgrađena sredstvima međunarodne zajednice  u cilju  ubrzavanja poslijeratne obnove, normalizacije života i stvaranja boljih uvjeta  života za povratnike i  naseljenike. Otvorena je  2000. godine. Od tada  uspješno obavlja svoju funkciju. Osim što se na njoj Okučanci opskrbljuju   povrćem, voćem, ostalim  proizvodima poljoprivrednika   i drugim robama, nezaobilazan je njen značaj  za razvoj  povrtlarstva i ratarstva  jer  i manjim  seoskim domaćinstvima  omogućuje plasman roba.

Related Post