Dobrovoljna vatrogasna društva Rešetari, Zakorenje i Bribir povezala svoje općine

1408 0

Autor Franjo Samardžić

REŠETARI, 14. lipnja 2020. – Da su dobrovoljna vatrogasna društva Rešetari, Zakorenje i Bribir povezala svoje općine potvrdilo se na obilježavanju desete obljetnice potpisivanje Povelje o suradnji i bratimljenju dobrovoljnih vatrogasnih društava. Vatrogasci su postali i poveznica svojih mjesta i Općina na kojima je da vatrogasnu suradnju i prijateljstvo nastave zajedničkim naporima i projektima s kojima će unaprijediti ukupan život u svojim sredinama. Vrijedno pažnje tim je više jer se radi o općinama iz tri županije.
Zato su na obilježavanje obljetnice sa svojim vatrogascima u Rešetare došli načelnik Općine Vinodolski Marijan Karlić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Brestovac Tomo Vrhovac. Domaćini, općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Rešetari Milka Perković, upoznali su ih s projektima koje je Općina Reršetari već realizirala, o projektima koji su različitim fazama realizacije, te projektima koji mogu biti od zajedničkog interesa.
-Dolazak delegacije općina Vinodol i Brestovac u Rešetare ima ca cilj potaknuti suradnju Općina i u idućem periodu dići ju na višu razinu. Želja nam je da, uz dobrovoljna vatrogasna društva, povežemo i druge udruge, te razmotrimo mogućnost suradnje u gospodarstvu. Predstavili smo im danas sve naše EU projekte, projekte koje planiramo, realiziramo i koji su u završnim i pripremnim fazama. Upoznali smo ih na koji smo način, kao jedna od rijetkih Općina u Hrvatskoj, povukli najviše europskih sredstava – kazao je načelnik i domaćin Zlatko Aga.
-Imam sreću da sam ovdje sa svojim prijateljem načelnikom u jednom prekrasnom okruženju. Kroz radni dio smo jedan drugoga upozorili na male, ali vesele detalje, jer naši projekti u Primorju i Slavoniji idu jednim krasnim ritmom i dobrim tijekom, a bit će na opće zadovoljstvo djece, mladeži i starijih ljudi. Ono što smo mi radili i ono što se radi ovdje vidi se da razmišljamo o starijoj populaciji da im zadnje godine života budu primjerene životu svakog čovjeka. Ono što je naša budućnost, a o tome moramo govorit, su novi prostori koje u Rešetarima i Vinodolu radimo kao nove vrtiće za našu djecu. Ono s čim sam oduševljen je koncepcija koju sam čuo od načelnika i koju stalno imam u glavi za svoj kraj, a to je njegovo razmišljanje o budućnosti u športsko-rekreativnom smislu. Netko će reći da je to velik novac i da nije dobro ulaganje. Ja tvrdim da je to fantastično ulaganje i da će ulaganje u šport i ono što se u Rešetarima planira kod škole biti malo čudo, jer samo zdrava djeca, dobro odgojena djeca koja su u klubu, nisu sklona pijanstvu i kafiću. Moramo se založit da svim snagama ujedinjujemo ono što je zelena i plava Hrvatska, a to su more i Slavonija. Tu su naša opća poljoprivredna gospodarstva koja pomalo ali dobro rade i tu očekujemo jako dobru suradnju -kazao je Marijan Karlić, načelnik općine Vinodol.
-Prigodno obilježavanje desete obljetnice potpisivanje Povelje o suradnji i bratimljenju dobrovoljnih vatrogasnih društava prigoda je da uložimo dodatan napor da se ova suradnja nastavi jer je postala tradicija. Izuzetna mi je čast što mogu danas biti ovdje i predstavljati Općinu Brestovac i DVD Zakorenje. Vatrogasci su povezali i jedinice lokalne samouprave. Na njihovu inicijativu razgovarali smo s načelnikom o realizaciji jednog zajedničkog projekta koji ćemo zajedno kandidirati i koji će povezati Općinu Brestovac i Općinu Rešetari – kazao je Tomo Vrhovac, predsjednik Općinskog vijeća Općine Brestovac.

Related Post