DODIJELJENE GRADSKE STIPENDIJE

974 0

NOVA GRADIŠKA, 5. siječnja 2017. – Gradonačelnik Vinko Grgić danas je gradskoj vijećnici potpisao ugovore na temelju kojih Grad Nova Gradiška dodjeljuje stipendije učenicima i studentima u 2017. godini.

Potpisano je 37 ugovora. Grad će sa 600 kuna mjesečno stipendirati 26 studenata od kojih su 17 studenti koji su dobivali stipendije prethodnih godina, a 9 je novih studenata. Sa po 400 kuna mjesečno Grad će stipendirati 11 učenika, od kojih je 5 novih.

 

-Drago mi je da vas vidim u tolikom broju. To znači da smo napravili dobar posao i da je podijeljeno puno stipendija. Ove smo godine u proračunu namijenili više novca za stipendije u odnosu na prethodne godine. Spustili smo „prag“ kriterija za dodjelu stipendija pa su svi koji su se kandidirali dobili stipendiju. Bitno je da smo u Proračunu osigurali novac, da ga želimo i hoćemo redovno vama isplaćivati. Ova gradska uprava je okrenuta prema mladima. Želimo vam pomoći da ne budete samo na brizi roditelja u ovim teškim vremenima – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i dodao da će Grad davati preporuku za zapošljavanje gradskih stipendista kada završe školu.

Related Post