DOLAZE IZ BiH: Sve su učestaliji slučajevi prelaska granice s krivotvorenim PCR testovima

302 0

SLAVONSKI BROD, 13. siječnja 2021. – Pandemija koronavirusa graničnim je policajcima donijela još jedan dodatan posao. Sve su učestaliji slučajevi pokušaja prelaska granice i ulaska u Hrvatsku iz BiH s krivotvorenim PCR testovima.

Kako je danas priopćila Policijska uprava brodsko-posavska, na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška, dana 12. siječnja, na ulazu u Republiku Hrvatsku, policijski službenici su kod dvojice državljana Bosne i Hercegovine otkrili krivotvorene PCR testove.

Dana 12. siječnja, u 8.20 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, kontroliran je 47-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom, dok je na graničnom prijelazu Slavonski Brod, u 13.15 sati, kontroliran 31-godišnji vozač osobnog automobila (oba bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka i registracijskih brojeva).

Obadva vozača su policijskim službenicima na uvid dali PCR testove izdane u Bosni i Hercegovini, a za koje su policajci posumnjali da su krivotvoreni. Sumnje policijskih službenika su potvrđene provedenim kriminalističkim istraživanjem nad osumnjičenima, kojom prilikom je utvrđeno, da su obojica počinili kaznena djela krivotvorenja isprave, protiv kojih policija u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Slavonskom Brodu podnosi kaznene prijave.

Related Post

SRBIN SE PRAVIO SLOVENCEM

Autor - 30/06/2015 0
SLOAVONSKI BROD, 30. lipanj 2015. – Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim državljaninom Srbije zbog sumnje u počinjenje…

PROJEKTI U KULTURI

Autor - 06/11/2012 0
SLAVONSKI BROD 6. studenog 2012. – U Velikoj vijećnici Županijske uprave danas je Ministrica kulture dr. sc. Andrea Zlatar Violić…