DOLIJAO LAŽNI STRADALNIK U DOMOVINSKOM RATU

1175 0

NOVA GRADIŠKA, 9. rujna 2015. – Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz Nove Gradiške zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevara.

Osumnjičen je da je lažnim prikazivanjem stanja i prikrivanjem činjenica o ranjavanju u Domovinskom ratu podnio zahtjev nadležnom Uredu za obranu iako je znao da ne ispunjava uvjete temeljem Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji, odnosno njegovo stradavanje nije nastalo u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

 

Na osnovu takvog zahtjeva i lažnog prikazivanja ranjavanja ishodio je status hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata određene skupine i postotka oštećenja organizma. Time je doveo u zabludu nadležne državne institucije tako da je od veljače 1994. do lipnja 2015. godine ostvario određena prava koja mu ne pripadaju i time sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od nekoliko stotina tisuća kuna.

 

Policija će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo prijevara, a u vezi s odredbama Zakona o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe i privatizacije.

Related Post

AVIONSKU RAKETU BACIO U SMEĆE

Autor - 13/04/2017 0
SLAVONSKI BROD – Jučer oko 14,30 sati u Slavonskom Brodu djelatnik  komunalnog poduzeća je u reciklažnom dvorištu među reciklažnim predmetima…