DONIJELI ODLUKU

498 0

Za koordinatora u 5. izbornoj jedinici izabran je potpredsjednik Nacionalnog vijeća i predsjednik Hrvatskih laburista BPŽ Vlatko Greiner

 

ZAGREB /NOVA GRADIŠKA – Nacionalno vijeće Hrvatskih laburista-Stranke rada u subotu 18.07.2015. u Zagrebu donijelo je odluku o pristupanju koaliciji stranaka predvođenih SDP-om. Za koordinatora parlamentarnih izbora ispred Hrvatskih laburista za 5. izbornu jedinicu ( Brodsko-posavska, Požeška i Vukovarsko-srijemska županija) na prijedlog predsjedništva izabran je potpredsjednik Nacionalnog vijeća i predsjednik Hrvatskih laburista Brodsko-posavske županije Vlatko Greiner.

 

Tekst odluke:

 

Nacionalno vijeće Hrvatskih laburista-Stranke rada suglasno je s prijedlogom predsjedništva stranke o opravdanosti razloga za ulaskom u koaliciju stranaka predvođenih SDP-om. Ovlašćuje se predsjednica Nansi Tireli da vodi pregovore na način da se sačuva dignietet i integritet stranke,poštujući naše temeljne programske vrijednosti,ali i da se ostvari i jasan cilj očuvanjem parlamentarnog statusa,te da se i u idućem mandatu formira Klub zastupnika Hrvatskih laburista.

 

Nakon sjednice Nacionalnog vijeća izjavu za medije dala je predsjednica Hrvatskih Laburista Nansi Tireli i potpredsjednik Nacionalnog vijeća, te koordinator 5. izborne jedinice Vlatko Greiner.

 

Nacionalno vijeće Hrvatskih laburista u skladu sa Statutom stranke na današnjoj sjednici donijelo je odluku o ulasku u koaliciju stranaka predvođenu SDP-om,a na prijedlog predsjedništva stranke. Odluka je donesena gotovo jednoglasno i to me posebno veseli jer smo u ovakvoj važnoj odluci pokazali jedinstvo.

 

S Laburistima će koalicija dobiti lijevo krilo koje je nedostajalo u ovom mandatu,a to znači da ćemo se još snažnije boriti za socijalnu državu i protiv neoliberalnih zabluda, za prava radnika i svih koji žive od svog rada, za poticanje gospodarstva i zapošljavanja, jer niti jedan zakon ne može radnika zaštiti bolje od rastućeg gospodarstva. Trebamo učinkovitiju državu, to svi znamo, trebat će snage za nastavak reformi javne uprave i lokalne samouprave. Moramo taj sustav učiniti efikasnijim i dugoročno održivim. Zalagat ćemo se za očuvanje javnog zdravstva,a svakako nam je potrebna i ozbiljna mirovinska reforma. Smatramo da se moderna ljevica mora suprotstaviti neoliberalnim stremljenjima, da se u uvijetima krize uništi socijalna država, provođenjem fiskalne restrikcije.

 

Ukratko, mi želimo ojačati ljevicu i očekujemo pobjedu na idućim izborima. To je za Hrvatsku znatno bolje od povratka u prošlost, kojeg nudi HDZ i njegova koalicija, zaključila je Nansi Tireli.

 

Na pitanje šta očekuje u 5. izbornoj jedinici, Greiner kaže:

 

Nije tajna da je 5. izborna jedinica utvrda HDZ-a, možda čak i najteža. Bez obzira što HDZ ima svoje gradonačelnike u Novoj Gradiški, Požegi ili Vukovaru, te pobjede su ostvarene s minimalnom razlikom, što nam daje za pravo da vjerujemo u uspjeh. Ovih proteklih par mjeseci imali smo izvrsni uvod u organizaciju i pripremu provođenja izbora, tako da ćemo biti spremni za vruću jesen.

 

Naš primarni cilj je Klub zastupnika,a vidjet ćemo još tijekom pregovora, koliko ćemo mandata u konačnici imati. Sigurno je da će se voditi računa o različitim pozicijama u izvršnoj vlasti, ali o tome ćemo razgovarati kad dođe vrijeme za to.

Related Post

MINISTARSTVO PODUZETNIŠTVA I OBRTA

Autor - 31/03/2016 0
Zagreb, 31.3.2016. godine – Mario Turalija, zamjenik ministra poduzetništva i obrta,na inicijativu kineske strane,primio je danaskinesko izaslanstvo na čelu s…

IZBORI U HDZ-eu

Autor - 21/05/2012 0
Rezultati izbora su po mjeri novog rukovodstva HDZ-a Brodsko-posavske županije, a predsjednik Pero Ćosić član je Predsjedništva. Uz Jadranku Kosor…