DORH ĆE SE OČITOVATI O ŽALBI: Majka male Nikoll dobila 13, a otac 7 godina zatvora

351 0

Nakon suđenja novinari su  postavili  pitanje odgovornosti Centra za socijalnu skrb  i  djelatnika na što su dobili  odgovor  da su izvidi  u tijeku, a  istraga tajna i  da se njoj ne  može govoriti

 

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 8. svibnja  2022. –  Županijski sud u Slavonskom Brodu je 4. svibnja 2022. objavio osuđujuću presudu protiv majke i oca  dvogodišnje Nikoll Dedić iz Nove Gradiške koja je od posljedica teških ozljeda preminula 4. travnja 2021. u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti. 

Majka je  nepravomoćno osuđena na 13 godina, dok je otac djevojčice osuđen na sedam godina zatvora. O presudi  dvoje okrivljenika u predmetu kaznenopravne zaštite djece očitovalo se Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu u kome se navodi  će se  o podnošenju žalbe odlučivati po primitku pisanog otpravka presude.

-Prvookrivljenica je proglašena krivom zbog počinjenih kaznenih djela iz članka 177. stavak 2. KZ/11 i 177. stavak 1., 2. i 4. KZ/11 u vezi članka 51. stavak 1. KZ/11 te joj je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od trinaest godina. Drugookrivljenik je proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela iz članka 177. stavak 1. i 2. KZ/11 u vezi članka 51. stavak 1. KZ/11 te mu je izrečena  jedinstvena kazna u trajanju od sedam godina. 

Protiv oboje okrivljenika je određen istražni zatvor na temelju članka 123. stavak 2. ZKP/08. Državno odvjetništvo će odlučiti o podnošenju žalbe po primitku pisanog otpravka presude – navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

Dodajmo da su nakon suđenja novinari  postavili  pitanje odgovornosti Centra za socijalnu skrb  i  djelatnika na što su dobili  odgovor  da su izvidi  u tijeku, a  istraga tajna i  da se njoj ne  može govoriti.

Related Post

MOJE SUNCE

Autor - 10/10/2012 0
SLAVONSKI BROD, 10. listopada 2012. – Uvažavajući činjenicu o važnosti energetske učinkovitosti, jučer je u velikoj vijećnici BPŽ održana prezentacija…