NIJE PROŠLO: Domišljati Švicarac na automobil stavio drvene registarske pločice

353 0

STARA GRADIŠKA,  5. kolovoza 2022. – Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 4. kolovoza, oko 18 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske, kontroliran je osobni automobil (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih pločica) i 25-godišnji vozač (državljanin Švicarske). 

Policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost registracijskih pločica, te su nad 25-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je istome dana 1. kolovoza, policija u Austriji oduzela registracijske pločice zbog tehničke neispravnosti vozila, a do otklanjanja neispravnosti.

Do 4. kolovoza isti nije otklonio neispravnost vozila, već je sačinio registracijske pločice od drveta na koje je nalijepio papir sa napisanom registracijskom oznakom, te ih uporabio kao prave. 

Policijski službenici su vozilo isključili iz prometa i oduzeli registracijske pločice, te protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenje isprave

Related Post