Dr.Slavica Konjević-Pernar nova-stara predsjednica novogradiške Podružnice HLZ

4393 0

Autor Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA – Članovi novogradiške Podružnice Hrvatskog liječničkog zbora 5. su listopada održali Izbornu skupštinu na kojoj su izabrali čelne ljude Zbora te članove pojedinih tijela neophodnih za rad HLZ-a.

Izbornu Skupštinu vodilo je Radno predsjedništvo u sastavu: predsjednik dr. Dragan Smoljanac, koji je inače 16 godina vodio NG podružnicu HLZ i članovi dr. Mandica Prgić i dr. Marijana Panijan-Romić.

Jednoglasno je, za predsjednicu u slijedećem četverogodišnjem mandatu, izabrana dosadašnja predsjednica dr. Slavica Konjević- Pernar. Za dopredsjednice dr. Ana Eržić, dr. Dubravka Klobučar, tajnica je dr. Vesna Oršulić, rizničarka dr. Tamara Radojčić. Oni ujedno čine i uže Predsjedništvo, a ostali članovi Predsjedništva, koji će po potrebi pomoći su: dr. Danica Smoljanac, dr. Dragan Smoljanac, dr. Boris Lovrić i dr. Valentina Strinavić. U Sud časti izabrani su: za predsjednicu dr. Mandica Prgić i članovi dr. Marijan Glavaš i dr. Krunoslav Ravlić. Novi nadzorni odbor čine: predsjednica dr. Zlata Šarić i članovi dr. Marijana Panijan-Romić i dr. Jozo Mihaljević.

U sklopu Izborne skupštine izvješće o radu prezentirala je dr. Slavica Konjević-Pernar i tom prigodom, među ostalim, istaknula:”Nastojali smo dostojno ispratiti i naše prethodnike, dugogodišnje predsjednike i članove Predsjedništva, ali nastojali smo zadržati i sve ono što se u praksi pokazalo dobro. Dostojno i časno ispraćamo i naše umirovljenike kada odlaze u mirovinu. Svake godine sam s dr. Čankom posjetila u ime HLZ-a i vječna počivališta naših kolega liječnika. Dobre odnose njegujemo i dalje s Hrvatskom Ligom protiv raka, pa najavljujem u studenom – mjesecu borbe protiv raka stručno predavanje. Dolaze nam gosti-predavači s Instituta iz Zagreba. Prošle godine smo sudjelovali s cjelokupnim lječništvom Hrvatske i mi, predstavnici naše Podružnice, u Koloni sjećanja u Vukovaru. Uvijek se rado okupimo ovdje u našem prostoru na zajednička druženja, a najčešće je to uz božićne blagdane kada organiziramo i prigodan domjenak.

Kruna ovog četverogodišnjeg mandata je prošlogodišnja proslava 60. godišnjice HLZ za koju mislim da je bila dobro organizIrana i dostojanstveno obilježena u zajedništvu.

Od 2014. godine nemamo više vlastitoga računa iz praktičnih razloga, pa sva plaćanja idu preko HLZ u Zagrebu. A s obzirom da je prošle godine bio odličan odaziv i atmosfera na Liječnički bal i ove godine smo ga organizirali i održat će se 27. listopada u “Slavonskom biseru”, a pozvani su i dobro došli su svi vaši prijatelji i svi željni druženja i dobre zabave. Naravno, nastavit ćemo redovna mjesečna stručna predavanja”.

Poslije ponovnog izbora za predsjednicu dr. Slavica Konjević-Pernar uz zahvalu na povjerenju za novi četverogodišnji mandat istaknula nam je u razgovoru sllijedeće:”Čast je obnašati ovu fukciju. Rad HLZ doprinosi i većem zajedništvu nas liječnika, razmjeni iskustava, u konačnici i kvalitetnijoj zdravstvenoj skrbi u cjelini. Kao predsjednica predstavljam kolege liječnike s novogradiškog, ali i novljanskog područja, zapravo liječnički ceh ovoga područja u centrali u Zagrebu. Sav posao u HLZ-u obavljamo volonterski i teško ga je prihvatiti ako nemate volje, želje i entuzijazma”.

Poslije Izborne skupštine stručno predavanje s temom “Akupunktura-istina i izazov” održala je dr. Suzana Posavčević, specijalistica obiteljske medicine.

Related Post