DRŽAVNA UPRAVA ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE

272 0

SLAVONSKI BROD – Već sedmu godinu za redom Državna uprava za zaštitu i spašavanje organizira Natječaj za likovne, literarne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih

s posebnim obrazovnim potrebama, na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite. Cilj natječaja je podizanje i promicanje svijesti kod djece o postojanju rizika od katastrofa. Natječaj traje od 24. listopada 2016. do 24. veljače 2017. godine, a objavljen je i na internetskoj stranici Državne uprave za zaštitu i spašavanje, http://www.duzs.hr/news.aspx?newsID=22072&pageID=203, te od strane Područnog ureda Slavonski Brod dostavljen svim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Brodsko-posavske županije. Pravo sudjelovanja imaju svi polaznici odgojno-obrazovnih ustanova na području RH. Radovi se prijavljuju putem odgojno-obrazovnih ustanova Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Slavonski Brod, Nikole Zrinskog 65A, Slavonski Brod. Radovi tematski moraju biti vezani uz: prirodne katastrofe, tehničko-tehnološke katastrofe, snage sustava civilne zaštite i žurne službe.

 

Natječaj se objavljuje u osam kategorija:

 

1. likovni radovi djece starije predškolske dobi,

2. likovni radovi učenika od I. do IV. razreda osnovne škole,

3. literarni radovi učenika od I. do IV. razreda osnovne škole,

4. likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole,

5. literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole,

6. foto radovi učenika srednjih škola,

7. literarni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama,

8. likovni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama.

 

Pod kategorijom 7. i 8. podrazumijevaju se učenici s posebnim obrazovnim potrebama u redovitim školama kao i učenici u posebnim odgojno-obrazovnim ustanovama. Nagrade se dodjeljuju, na državnoj razini, za prva tri najbolja rada u svakoj kategoriji posebno, a čine ih pismena priznanja i materijalne nagrade u vrijednosti:

 

– za prvo mjesto 1000 kuna

– za drugo mjesto 700 kuna

– za treće mjesto 500 kuna.

 

Pismena priznanja dodjeljuju se i dobitnicima za osvojena prva tri mjesta u svakoj kategoriji na županijskoj razini.

 

Prošle godine u kategoriji likovnih radova učenika s posebnim obrazovnim potrebama, prvu nagradu na državnoj razini za likovni rad „Ledena cesta“ dobila je Nikolina Antunović iz slavonskobrodske Osnovne škole ”Milan Amruš”.

 

Za sve dodatne informacije obratite se Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Slavonski Brod na e-mail: puzs.slavonskibrod@duzs.hr

Related Post