DRŽAVNO PRVENSTVO GLUHIH U KUGLANJU ZA MUŠKE

514 0

NOVA GRADIŠKA – Državno prvenstvo gluhih u kuglanju za muške se održalo dana 16.04.2016. – ekipni dio natjecanja i 17.04.2016. – pojedinačni dio natjecanja. U prvom djelu ekipnog natjecanja sudjelovali su 6 ekipa

iz Bjelovara, Varaždina, Zagreba, Rijeke, Splita i Nova Gradiške.

 

Novogradiščani su prvi puta nakon osamostaljenja Hrvatske sudjelovali u I. Kuglačkoj ligi za gluhe (muški). Za Novogradiščane su sudjelovali sljedeći igrači: Alen Kohajda, Ivan Šimunović, Leonardo Krnjaković, Josip Bošnjak, Vlado Deanović i Damir Arelić te smo imali veliki izostanak najboljeg kuglača Željka Miličevića koji je bio ozlijeđen.

 

Na samom natjecanju – ekipnom djelu uz izuzetno jake konkurencije mnogih ekipa, na veliko iznenađenje Novogradiščani su osvojili treće mjesto sa 20. bodova što predstavlja za nas veliki uspjeh a bili smo totalni autsajderi na samom natjecanju. Dogovor u samoj ekipi i taktička prednost je bila naša jača strana te smo uspjeli ostvariti sto veći rezultat a to je bio ostanak u prvoj ligi.

 

Sljedećeg dana 17.04.2016. – pravo nastupa su ostvarili Alen Kohajda, Leonardo Krnjaković, Damir Arelić i Vlado Deanović. Novogradiščani su također ostvarili zapažene rezultate među prvih deset mjesta gdje su ostvarili isti broj srušenih čunjeva koji je iznosio 502 za Leonarda Krnjakovića i Vladu Deanovića. Dok su Alen Kohajda i Damir Arelić bili na zlatnoj sredini od 15 do 20. Mjesta u pojedinačmnom djelu natjecanja.

 

Konačni ekipni poredak:

 

1. Zagreb – 30 bodova;

2. Varaždin – 25 bodova;

3. Nova Gradiška – 20 bodova;

4. Split – 18 bodova;

5. Rijeka – 17 bodova;

6. Bjelovar – 16 bodova.

Related Post