HPD „TOMISLAV“ CERNIK

681 0

Zlatni zraci lipanjskog sunca na zalazu obasjali su dvorište „Slavin doma“ u Cerniku ispunjeno poklonicima slavonske glazbe i dakako ponosnim roditeljima IV. generacije Škole tambure.

 

Na večerašnjoj Vrtnoj zabavi predstavio se, uz spomenutu Školu tambure, veliki Tamburaški orkestar sa solistima; Zlatko Galik, Goran Vincetić, Dario Lucić zatim Marin Galik te Bruno Buturac i mlada dama na kraju Karla Buturac.

 

Od polaznika Škole tambure kao solisti su nastupili: Vinko Medvedović, Srećko Knežević i Roka Sokić.

Nakon toga prisutne su nastavili zabavljati TS „Ledina“ opijajući nas zvucima tambure, glazbala koje Slavonca dolinom života, u tuzi i veselju.

 

Večer je tamnom koprenom nježno ovila dvorište „Slavin doma“ iz kojeg su zvuci tambure nošeni laganim povjetarcem odlazili u tamu. Zahvaljujući vrijednim domaćinima koji su priredili bogatu ponudu domaćih specijaliteta od pečenja, kotlovine, domaćih kobasica do neizostavnih palačinki sva osjetila posjetitelja su uživala.

 

Znamo da nema dobre gozbe bez dobre kapljice , a za to su se pobrinuli cernički vinogradari iznoseći na stol kvalitetna bijela i crna vina koja su dodatno uljepšala već ugodnu atmosferu.

 

Nezaboravnoj večeri u društvu vrsnih tamburaša možemo zahvaliti članovima HPD-a „Tomislav“ koje djeluje punih 107 godina . Trenutno radi Mješoviti pjevački zbor pod ravnanjem Katarine Piljić , Veliki tamburaški orkestar i Škola tambure pod ravnanjem mladog entuzijasta profesora Marijana Paurića.

 

Predsjednik društva je Đuro Vuk, dopredsjednik Vitomir Žakić i tajnica Vjekoslava Sporiš. Udruga broji preko 100 članova. Aktivna je u radu i od početka godine iza sebe ima 8 nastupa, a do kraja godine planira se još desetak nastupa. Jedan od značajnijih gostovanja u ovoj godini bit će nastup u bratskom Cerniku općina Čavle i u Crikvenici planiran za kolovoz .

 

Nadamo se da ćemo zahvaljujući predanom radu HPD-a „Tomislav“ i dalje moći uživati u zvucima tambure.

 

ZORICA LALIĆ

Foto: IVANA BUTURAC

 

Related Post

UDRUGA TROBOJNICA TKANICA

Autor - 17/10/2016 0
DRAGALIĆ –Uoči Svjetskog dna seoske žene, dakle 14. listopada, članice Udruge “Trobojnica-Tkanica” općine Dragalić okupile su se u mjesnom Vatrogasnom…