DRŽAVNO PRVENSTVO U TWIRLINGU

592 0

NOVA GRADIŠKA, 11. veljače 2014. – Nakon u siječnju održanih kupova po regijama, u nedjelju 9. veljače 2014. godine u sportskoj dvorani OŠ Mejaši u Splitu održano je 14. državno prvenstvo u twirlingu.

Domaćini ovogodišnjeg državnog prvenstva bili su članovi Twirling kluba „Spalato“ iz Splita, a na tom je natjecanju (uz oko 150 natjecatelja iz 14 hrvatskih twirling klubova) sudjelovalo i sedam djevojaka novogradiškog twirling kluba: Filipa Miloš, Andrea Grganić, Žana Lang, Ena Špičak, Adriana Grganić, Patricia Lang i Maja Golovrški. Natjecale su se u više kategorija, a budući da se većina njih natjecalo po prvi put, postigle su izvrsne rezultate.

 

Adriana Grganić natjecala se u kadetskoj konkurenciji u disciplini Strutting u X i osvojila drugo mjesto.

 

U kategoriji dueta na zadanu glazbu u kadetskoj konkurenciji A razine natjecale su se Patricia Lang i Maja Golovrški i osvojile srebrnu medalju, a u kategoriji dua na odabranu glazbu trenera u juniorskoj konkurenciji B razine osvojile su zlatnu medalju. Ove su dvije djevojke odnijele medalje i u pojedinačnim (solo) nastupima među kadetima A razine– Patricia Lang zlatnu, a Maja Golovrški brončanu.

 

U seniorskoj konkurenciji B razine parovi nastupile su Adriana i Andrea Grganić i Žana Lang i Ena Špičak. Žana Lang i Ena Špičak osvojile su 2. mjesto, a sestre Grganić 3. mjesto.

 

Djevojke su nastupile u juniorskoj konkurenciji A razine u kategoriji dance twirl i osvojile zlatnu medalju.

 

Državno natjecanje ujedno su i kvalifikacije za europska i svjetska natjecanja na kojima sudjeluje veliki broj hrvatskih natjecatelja.

 

Za novoosnovani Twirling klub Nova Gradiška pri Mažoretkinjama grada Nove Gradiške ovo je tek početak uspješnog rada u ovom sportu. Čestitke mladim sportašicama i njihovoj trenerici i koreografkinji Maji Lukić!

 

Autor:

Mažoretkinje grada Nove Gradiške i Twirling klub Nova Gradiška

Related Post

VINCETOVO U MALOJ

Autor - 23/01/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 23. siječnja 2013. – Mokro od kiše osvanulo je siječanjsko jutro u usnulim malčanskim vinogradima. Oko podne je…