Druga po redu konferencija “DIGITALNA POLJOPRIVREDA”

881 0

10. prosinac 2019., u Zagrebu – danas je u suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede – Programa ruralnog razvoja, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i agencije Apriori World organizirana u prostorijama fakulteta druga po redu konferencija „Digitalna poljoprivreda“.
Državni tajnik, gospodin Tugomir Majdak, izaslanik ministrice poljoprivrede mr. sc. Marije Vučković, istaknuo je blok predavanja pod nazivom „Budućnost zajedničke poljoprivredne politike“. Ovom prilikom g. Majdak izjavio je: “Danas se naglasak stavlja na digitalnu poljoprivredu. Ključno je da ulažemo u zajedničku poljoprivredu i budućnost, stoga Ministarstvo poljoprivrede investira u održivost, napredak te infrastrukturu kako bi pomogli hrvatskim poljoprivrednicima.” Veoma važnu ulogu ovom u procesu ima digitalna poljoprivreda.
Svoje predavanje održali su i predstavnici Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju: ravnateljica Matilda Copić, Sanja Krivanek Mahmuljin, direktorica Sektora za provedbu mjera izravne potpore te Igor Pleša, stručnjak za razvoj monitoring sustava iz Sektora za provedbu mjera izravne potpore.
Na konferenciji je predstavljeno inovativno digitalno rješenje tvrtke Intertim, kao i drugi primjeri iz prakse s područja digitalne poljoprivrede.
Digitalna poljoprivreda okupila je više od 180 sudionika, predstavnika poljoprivrednika, OPG-ova, zadruga, udruga, institucija i akademske zajednice, a svoj pogled na digitalnu poljoprivredu dali su i profesori sa Sveučilišta u Zadru, Osijeku i Zagrebu.
Danijel Koletić, predsjednik organizacijskog odbora ove konferencije, u uvodnom izlaganju istaknuo je da se ponovno svi moraju vratiti edukaciji bez obzira kojom vrstom poljoprivredne proizvodnje se bave. Bez edukacije i upotrebe digitalnih rješenja hrvatska poljoprivreda neće biti konkurentna niti učinkovita
Konferencija je sufinancirana sredstvima iz mjere za tehničku pomoć Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Related Post