DRUGA VATROGASNA FIŠIJADA: Vatru pali, kuhaj fiš!

2435 0

Autor Ivanka Herceg

NOVA GRADIŠKA – Izuzetno uspješna II Vatrogasna Fišijada u organizaciji DVD-a Nova Gradiška 22. srpnja okupila je u dvorištu Vatrogasnog doma NG 15-ak ekipa od Magić Male , Nove Kapele-Batrine, do Dragalića, kako vatrogasnih društava, tako i drugih zainteresiranih “majstora i majstorica” fiša. A da je ljudima itekako potrebno druženje i zajedništvo potvrdio je i veliki broj sugrađana i gostiju novogradiške okolice koji su došli kušati fiš, pečenu ribu na “dagari” kao i specijalitet- šarana na rašljama i dobro se i zabaviti. Vrijedni vatrogasci, članovi i članice DVD-a Nova Gradiška, pokazali su se i ovoga puta kao odlični domaćini, a upravo ta topla dobrodošlica mnogobrojne goste i privlači na ovakve događaje.

-Već drugu godinu organiziramo fišijadu s predznakom “vatrogasna”, a bio je cilj okupiti što više ekipa naših DVD-a. Međutim zainteresirali su se i predstavnici drugih udruga i društava, kao i pojedinci, pa smo sve njih prihvatili. Veseli činjenica kako je ipak najveći broj naših kolega iz DVD-a šire novogradiške okolice, a tako će, vjerujem biti i slijedećih godina- rekao nam je Siniša Makovičić, predsjednik DVD-a Nova Gradiška. Prema njegovim riječima od kada je osnovana Javna vatrogasna postrojba NG, upravo je DVD dobio mogućnost baviti se osposobljavanjem mladih vatrogasaca, kao i usavršavanjem članova te organiziranjem ovakvih sadržajnih druženja. – Tako smo imali dva Memorijalna kupa, u siječnju i svibnju, potom ovu fišijadu, a ovih dana smo kupili i reflektore tako da planiramo organizirati i noćni Kup za seniore i seniorke – dodao nam je u razgovoru Siniša Makovičić.

Ovakva druženja pozdravili su svi sudionici, a prvi puta na natjecanju je sudjelovala i ekipa DVD-a Dragalić na čelu s njihovim veteranom Željkom Bartom s 35. godina dugim vatrogasnim stažem. Potporu Dragalićanima došao je dati i zamjenik načelnika Igor Šupica. Veliki broj nagrada na mnogobrojnim natjecanjima u kuhanju fiša osvojio je Vinko Smoljanac iz Vrbja, koji se i ovoga puta spremno odazvao Vatrogasnoj fišijadi, a počastio je i mladim pečenjacima. Od ostalih sudionika bile su tu i ekipe: Caffe bar “Slavča”, Damir Coha, Miroslav Stilin, Željko Beligoj, DVD Orubica, DVD Magić Mala, II PP Nova Gradiška, Drago Sekulić, DVD Ljupina, DVD Nova Kapela, Godinjak. Širio se miris ribljih delicija, ali i zvuci glazbe uz koju se i zaplesalo. Članovi DVD-a NG također su kuhali i pripremali riblje specijalitete, ali van konkurencije, za posjetitelje. Među gostima bili su i novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić, njegov zamjenik Borislav Vidošić, kao i gradski vijećnik Grga Greiner te Milan Tomljanović. Bilo i dosta mladih i djece što je vrlo pozitivno jer od malih nogu mogu u svom kraju upoznavati vrijednosti i vatrogastva, ali i ovakvih manifestacija na kojima se uče zajedništvu i radu.

Organizator je svim ekipama osigurao medalje za sudjelovanje, a Prosudbena komisija na čelu s Goranom Lalićem, dr. veterinarskih znanosti, imala je itekako težak posao. Dokaz tomu su i dva fiša koja su osvojila isti broj bodova, a majstori podijelili prvo mjesto, poklon “Vatroprometa” i pehar- to su II Policijska postaja Nova Gradiška i Drago Sekulić, predstavnik Družbe čuvara starih običaja Vrbje. Treće mjesto osvojila je ekipa DVD-a Ljupina i također nagradu “Vatroprometa” i pehar. Četvrto mjesto zauzela je ekipa DVD Magić Mala, a peto ekipa Caffe bara “Slavča” NG.

Nagrade su uručili zapovjednik DVD-a Nova Gradiška Milan Brkljača i predsjednik Siniša Makovičić, a treba napomenuti kako je potporu ovoj manifestaciji dala i tvrtka “Vatropromet” (predstavnik Predrag Bunjevac) iz Zagreba.

Svakako treba istaknuti kako su i ovoga puta veliku potporu članovima DVD-a Nova Gradiška dale i članice, koje su bile rame uz rame svojim kolegama i sve odradile uz osmjeh, a to su: Aleksandra Pavlica, Ivana Bulf, Mihaela Lekić, Lucija Topčić, Nensi Sabljak, Elvira Bakunić, Marijana Gazibarić, Marijana Brkljača.

Related Post

PREKOGRANIČNA SURADNJA

Autor - 19/12/2012 0
SLAVONSKI BROD, 19. prosinac 2012. – Prekogranična suradnja u slučajevima većih prirodnih i drugih nesreća bila je tema sastanka koji…

MODES: MODERNA DEMOKRATSKA SNAGA

Autor - 07/01/2017 0
Nevjerojatno je da poslanik premijera Republike Srbije dođe usred Zagreba i Božićnu čestitku pravoslavnim vjernicima začini najavom rata Hrvatskoj riječima…