DRUGI GRAHFEST: U povodu međunarodnog priznanja RH okupilo se 36 ekipa

2031 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 13. siječnja 2018. – Na središnjem gradskom trgu  održava se danas  hvalevrijedno druženje  upriličeno u povodu  obilježavanja 26. obljetnice  međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

U organizaciji Grada Nova Gradiška i Turističke zajednice  Nova Gradiška  na drugom Grahfestu okupilo se  čak 36 ekipa.

Uz ekipe udruga hrvatskih branitelja proisteklih iz Domovinskog rata,  ekipa društava i udruga,  Grada Nova Gradiška i HSS-a,  ugostiteljskih objekata  i skupina  građana ove su godine došle i ekipe  iz  Pakraca i Novske.

Iako im je svima bio   cilj  pokazati umijeće u spravljanju graha  svrha ove manifestacije  organizirane u povodu  međunarodnog priznanja RH  je bilo  druženje. Upravo to se i ostvarilo. Družilo se sa građanima na štandovima uz kotliće  u kojima se kuhao grah, kušala   slanina i kobasice, pilo vino i rakija.   Za sve je  građane od 11 sati, kada je počela ova manifestacija,  bio osiguran  grah.

Na Grah fest su na proputovanju navratili i novogradiški  prijatelji iz Makedonije,  s kojima se novogradiški rukometaši druže svake godine i evociraju sjećanja na tragično stradalog  Tošu  Proeskog. Makedonci idu u Zagreb na utakmicu svoje rukometne reprezentacije koju igraju na Europskom prvenstvu sa Slovenijom, svratili su i čestitali na pobjedi Hrvatske nad Srbijom.

Proglasit će se i najbolje ekipe  u spravljanju graha, a ova će manifestacija  završiti večeras nastupom TS „Fijaker“.

Related Post