SREDNJOŠKOLCI IZ POLJSKE, ITALIJE, RUMUNJSKE I TURSKE U POSJETI BRODSKO-POSVASKOJ ŽUPANIJI

1197 0

SLAVONSKI BROD, 7. veljače 2011. – U Brodsko- posavskoj županiji danas su boravili učenici i nastavnici brodske Gimnazije i njihovi kolege iz europskih zemalja. Učenici i profesori Gimnazije “Matija Mesić” bili su domaćini kolegama učenicima iz Poljske, Italije, Rumunjske i Turske u sklopu multilateralnog partnerstva srednjih škola Comenius.

 

Učenici i profesori su posjetili i županijsku upravu, gdje su u razgovoru sa županom Danijelom Marušićem, njegovim zamjenicima Ružicom Vidaković, Davorom Vlaovićem i pročelnikom za obrazovanje, šport i kulturu Vladimirom Štefanekom proveli nekoliko ugodnih trenutaka. Upoznali ih sa županijskim projektima i zanimljivim informacija o Brodsko- posavskoj županiji. 

Međunarodna suradnja je oduvijek predstavljala važan faktor u obrazovanju, upoznavanje drugih zemalja i njihovih naroda, razumijevanje običaja i kultura kao i sklapanje prijateljstava između učenika i njihovih nastavnika iz zemalja diljem svijeta. Predstavlja temelj za izgradnju međusobnog povjerenja i za unaprjeđenje života u multikulturalnom okruženju. Putem projekata međunarodne suradnje promiču se osnovne odrednice suvremenog obrazovanja: razmjena znanja i iskustava, mobilnost učenika i nastavnika te usvajanje strategija za cjeloživotno učenje.

Related Post