DRUŠTVO „NAŠA DJECA“: Zajedno uz Dan obitelji

950 0

Uz zanimljive i vesele igre ove se godine u prostoru kultne “Ljetne” okupilo 54 obitelji, duplo više nego prošle godine

NOVA GRADIŠKA, 12.  svibnja 2018. – Dan obitelji, Majčin dan i Dan Europe ,drugu godinu za redom, obilježeni su na najljepši mogući način, u zajedništvu djece i roditelja, a u organizaciji novogradiškog Društva naša djeca i pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška.

Uz zanimljive i vesele igre ove se godine u prostoru kultne “Ljetne” okupilo 54 obitelji, duplo više nego prošle godine. Tako su se mame, tate i djeca natjecali tko će brže objesiti čarapice i krpe, potom u igri “memory” u kojoj su provjerili i znanje o zastavama europskih zemalja, a potom i u igrama preciznosti. Sve se odvijalo uz puno smijeha, navijanja, veselja, dječju glazbu, ples i pjesmu. Za roditelje i djecu kratki program (pjesmice na njemačkom i engleskom jeziku) izveli su učenici 4 a i b razreda OŠ Ljudevita Gaja, a pripremile su ih učiteljice Veronika Višić i Andrea Akmačić.

Sadržajne i vesele igre osmislile su učiteljice Ivana Šokić i Željka Zboril, a u pripremi i realizaciji sudjelovali su, kao i uvijek, vrijedni volonteri i volonterke: Franjo, Sanja, Natalija, Višnja,Tea, Ivana, Bojana, Željka, kojima je, kao i ravnateljicama obje gradske škole, učiteljima i Gradu, ali i ton majstoru Željku Ivaniševiću, zahvalila predsjednica DND-a Verica Lukačević. Ovi ljudi ne žale truda, vremena, znanja i ljubavi kako bi djeci našega grada i njihovim roditeljima omogućili što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena.

-Obitelj je temelj svakog društva i zajednice. Mislim da neko novije vrijeme i novija razmišljanja idu u trendu da obitelj pomalo gubi svoju ulogu. Mladi se nekako teže odlučuju na osnivanje obitelji, ali obitelj nam je svima izuzetno važna i zaista je osnovni temelj društva. To vidimo i u školi. I djeca i roditelji su sretni i uspješno funkcioniraju ako obitelj ima zdrave i čvrste temelje. I ova manifestacija je prilika da zapravo djeca i njihovi roditelji zajedno nešto čine, jer djeca jako vole kad se i roditelji natječu i kad se s njima igraju. Znam da je tempo života prebrz i da često nemamo vremena, ali apeliram na sve roditelje da kad god mogu odvoje vrijeme za djecu jer je uistinu dragocjeno. Djeca nam brzo odrastu i to vrijeme više ne možemo vratiti. Valja promijeniti prioritete i na prvo mjesto stavimo djecu i obitelj radi zajedničkog dobra-rekla nam je, među ostalim, Verica Lukačević, predsjednica DND-a Nova Gradiška.

Najljepši poklon smo jedni drugima. I upravo je to i potvrđeno i ovogodišnjim obilježavanjem Dana obitelji, zahvaljujući svima u DND-u NG i svima onima koji daju potporu djeci i za djecu.

Related Post

Održan tematski info dan CTR-a

Autor - 29/01/2019 0
Autor bpz.hr Slavonski Brod, 28. siječanj 2019.  – Danas je u organizaciji Centra za razvoj Brodsko-posavske županije održan tematski info…